clear

zoeken

search

Winamp 5.5: de jubileumeditie

20 oktober 2007


De mediaspeler Winamp bestaat 10 jaar en viert dat met een speciale editie van de software: Winamp 5.5.

Winamp was een van de eerste spelers die ik gebruikte maar in de loop van de jaren probeerde ik vele alternatieven uit, van de standaard Windows Mediaplayer tot Media Monkey en RealPlayer.

Sinds een maandje of acht ben ik weer terug bij Winamp. Simpelweg omdat het een speler is zonder al te veel poespas of belemmeringen.

Ik heb de nieuwe versie net geïnstalleerd en ik constateer dat het aantal opties fors is uitgebreid. De meeste daarvan zal ik niet gebruiken maar wie weet komen ze nog eens van pas.

Ik zal de browser Flock ook meteen aan een onderzoekje onderwerpen. Dat was een tip van Jan maar van een gebruikerstest is het nog niet gekomen. Daarover later misschien meer.

@

3 Reacties

  1. Daan schreef:

    Flock knalde er op de Mac vaak uit (weinig stabiel dus!) en uiteindelijk ben ik afgehaakt en teruggekeerd bij Firefox. Misschien de nieuwe update maar weer eens installeren want het was best een fijne browser. In ieder geval het uitproberen waard.

  2. Ik heb ‘m ook weer meteen gedeïnstalleerd. Zag er wel goed uit maar teveel dingen die ik dan weer moet tweaken. Geen trek an ff nu.

    Later misschien.

  3. Jan Tweepuntnul schreef:

    je weet niet wat je mist:-) kwa tweaken: je moet inderdaad eenmalig je accounts instellen en kwa techniek : ík heb nog nooit een vastloper gehad met Flock maar ik heb ook geen Mac, dat scheelt:-) Flock is vooral handig als je meerdere Blogs bijhoudt. Verder is het natuurlijk gewoon een kwestie van smaak. Al die verschillende browsers zijn in principe prima.

Reageer