clear

zoeken

search

Vliegen voor een paar euri: de Picoo Z of Havoc Heli

16 oktober 2007


Als het gaat om digitale trends ben ik doorgaans wel aardig op de hoogte maar de trends in het echte leven volg ik meestal vooral vanuit mijn ooghoeken. Deze week vloog zo’n ‘real life-trend’ echter al twee keer tegen mijn neus en ik ben andermaal verbaasd over alles wat je online dan alweer kunt vinden over zo’n kleine hype. Honderden video’s en links.

Waar gaat het om? Een binnenhuishelicopter van 25 euro, die op afstand bestuurd wordt met infrarood. Een makker loopt er nu al een paar dagen mee rond en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Het ding is getooid met de naam Picoo Z en staat ook wel bekend als de Havoc Heli. Hij is verrassend sterk en vliegt beter dan je zou verwachten.

Ik mocht het ook een paar keer proberen en hoewel het me nu lukt om dat ding in de lucht te houden is sturen een heel ander verhaal. Dat tergt me! Wat dat betreft is het net een videogame. Ik heb zojuist een paar video’s gekeken op YouTube en ik sta versteld van alle modificaties en trucs die je daar tegenkomt. Een paar paperclips op de neus van het toestelletje en het wordt een heel andere vlucht.

Het machientje is gewoon te koop in de speelgoedwinkel maar is schijnbaar niet aan te slepen. Ik heb me laten vertellen dat er op universiteiten ook druk mee geëxperimenteerd wordt.

En het is waar: als jongens het dingetje zien vliegen zie je de ogen gaan glinsteren. Bij dames tovert het een glimlach op de lippen.

Mooi speelgoed, kortom.

Zie ook de ingang op Wikipedia.

@

11 Reacties

  1. Jens schreef:

    Studenten mogen het in onze bibliotheek altijd uitproberen. Ik heb altijd een doos elastiekjes in de buurt. Als er ook maar één chopperke richting informatiebalie vliegt dan is het met één raak elastiekje uitgeteld. 🙂

  2. Ze vliegen nog redelijk snel hoor Jens, als ze net zijn opgeladen. Het is te hopen dat je goed kunt mikken dan. Ik heb de plastieken rotors al een keer vast zien slaan in een weelderig kapsel 🙂

  3. Boesje schreef:

    Wat lees ik nu. Edwin ziet ze vliegen? Het moet niet gekker worden…….

  4. En ik hoor ze zoemen ook ^^

  5. robert schreef:

    Het lijkt me vooral erg leuk als die helikopters op een gegeven moment sterk genoeg zijn om een lading te kunnen dragen. Bv. een videocameraatje die aan het streaming is.

    Of dat je een duikbootje krijgt met een cameraatje en zo tussen je vissen in de vijver kan koekeloeren 🙂

    In Duitsland is er al een vent die zijn kat voorzien heeft van een cameraatje. Die camera maakt iedere 5 minuten een foto en aan het einde van de dag haalt hij (de eigenaar : ) de camera leeg en plaatst ze op internet. Lijkt me leuk om zaken vanuit een ander perspectief te zien : )

  6. Werkelijk alle mannen, mezelf incluis, beginnen meteen over een cameraatje aan dat ding.

    Wat hebben wij toch met loeren, zou dat een genenkwestie zijn?

    🙂

  7. robert schreef:

    Misschien komt dat wel omdat wij mannen stiekem het liefst zelf een echte helikopter willen besturen : ) Door een cameraatje te gebruiken, krijgen we het gevoel alsof we alsnog in een helikopter zitten.

    Greetz,

    Robert
    (die het onvolprezen spel SimCopter nog steeds mist)

  8. Boesje schreef:

    Hela zoemert, mocht je zelf ook zo’n chopper aanschaffen, dan verwacht ik uiteraard wel dat je op de korte termijn een promo-filmpje a la “man bijt hond” maakt voor de televisiezender waar Pim voor werkt. En dan bedoel ik niet de “IJzeren Heinen” met ene A. Visser in de hoofdrol.

  9. @ Robert:

    Daar zit wat in. Ik hoorde echter ook veel kreten over decolleté’s en meer van dat fraais 🙂

    @ Boes: Dat kan jij mooi doen met de Carl Zeiss in je 95!

    @ Hans: 🙂

  10. Edwinnie schreef:

    Wat een super apparaat. Helaas weegt een cameraatje al snel meer dan 10 gram. Dat is dan al een verdubbeling van de massa van het ding.

    Ook al gezocht naar oplossing voor dit vliegding

Reageer