clear

zoeken

search

Symbaloo: de schoonheid van een visuele startpagina

29 oktober 2007


Symbaloo is veel te mooi om hier niet te vermelden. Wat een schoonheid!

Symbaloo lijkt wel wat op Netvibes, maar is veel visueler. Tweakers schrijft:

“Symbaloo gaat maandag van start met een dienst waarmee gebruikers zelf een persoonlijk web 2.0-bureaublad kunnen maken. Hoewel de werking vergelijkbaar is met een rss-lezer, doet de vormgeving meer denken aan een kanalenkiezer. De nieuwe dienst is bedacht door Tim Has, die vorig jaar probeerde de manier waarop hij op internet navigeerde te verbeteren.”

Fred Zelders schreef er ook over.

Je kunt Symbaloo goed naar je hand zetten. De lay-out is fraai en oogt fris en kleurrijk. De blokken die al zijn gevuld kunnen desgewenst worden verwijderd maar de meeste ervan zijn nuttig genoeg om te behouden. Een leuk extraatje voor Firefox-gebruikers: er komt ook nog een extensie aan.

Ik ben oprecht onder de indruk. Nieuws krijgt een hele nieuwe dimensie met deze toepassing.

Hulde voor Has!

@

8 Reacties

  1. Dymphie schreef:

    Wauw!
    Dankje
    Gelijk aan de slag 😉

  2. BB schreef:

    Enjoy Dymph!

  3. Hans schreef:

    Very cool, staat op ToDo-list.

  4. Jan Tweepuntnul schreef:

    Ha Ed,
    Vandaag geregistreerd. Lijkt duizelingwekkend veel mogelijkheden te hebben. Zeker als je ook nog eens tabjes gaat toevoegen, dan is het hek helemaal van de dam. Kun je ook een mooie pagina voor je bibliotheek van maken. Heb je trouwens nog iets leuks gedaan in A’dam woensdagmiddag?
    grtz Jan

  5. @ Hans: benieuwd naar je bevindingen. Ik kom ook pas volgende week (hopelijk) toe aan uitgebreider verkennen

    Hee Janneman:

    Ben benieuwd. Het zag er veelbelovend uit in het kwartiertje spelen.

    Mokum heb ik vrij snel verlaten. Morgen weer een kans. Dan komt dat helemaal goed, op LC.

  6. OBDding schreef:

    Van het weekeind las ik (mogelijk in een iets oudere krant-lees altijd oud nieuws- dat Symbaloo de site van het jaar is geworden. En ook ik ben aangenaam verrast.
    Wat een rust in alle drukte!
    Ik stap direct over van Netvibes naar de terechte winnaar 2008.
    Nieuwsgierig als ik was naar jou opinie over deze site vond ik een blog van ruim een jaar geleden waarin je aandacht aan Symbaloo schonk. Misschien kan je ze nog wel een keer in het digitale zonnetje zetten. Dat verdient deze site wel.

  7. Hoi,

    Ik heb ervoor gekozen ooit om Symbaloo te integreren in mijn openbare Netvibes maar ik moet toegeven dat ik er nooit iets mee doe. Ik kom er simpelweg niet aan toe om het eens goed te pimpen en beter te vergelijken met Netvibes. Op het moment dat er dan iets niet bevalt aan Netvibes weet ik meteen wel welk alternatief ik ga uitproberen 🙂

Reageer