clear

zoeken

search

RSS zbdigitaal: meer dan 1000 abonnees

20 oktober 2007


Vandaag geeft het kleine icoontje van Feedburner voor het eerst aan dat er meer dan 1000 abonnees zijn op zbdigitaal. 1008 om precies te zijn. Voor de niet-ingewijden: dat zijn mensen die dit weblog al dan niet regelmatig volgen via een rss-reader of persoonlijke startpagina.

Ik houd altijd een grote slag om de arm als het gaat om de betrouwbaarheid van die gegevens maar je moet je toch ergens op baseren en het doorbreken van deze grens vind ik heel bijzonder. Het is ook een stimulans om stug door te gaan met wat ik doe.

Over drie weken bestaat dit weblog 2 jaar. Dit is de 1484e post. Ik lig dus lekker op schema. Met dien verstande dat er helemaal geen schema is 🙂

Google Analytics meldt mij dat er dit jaar (vanaf 1 januari) tot nu toe 63.147 lezers doorklikten naar zbdigitaal. Zij bekeken tot nu toe 116.716 pagina’s. Een deel van die bezoeken zit ook weer in het aantal abonnees dat Feedburner meldt maar een groot deel daarvan klikt niet door vanuit de persoonlijke startpagina omdat ik ‘een volledige feed’ heb die lezers in staat stelt de teksten te lezen zonder daadwerkelijk de pagina te bezoeken.
Veel mensen bezoeken de site natuurlijk ook eenmalig of inicidenteel. Via Google-resultaten of links elders. Als je die er af zou trekken kom je misschien op de helft van het totaal.

Feedburner geeft echter ook aan wat de gemiddelde dagelijkse ‘reach’ is van het aantal abonnees. Dat ligt nu rond de 200. Van de 1000 leden lezen dus dagelijks 200 mensen de feed. In hoeverre daar dan ook weer een overlap zit met de dagelijkse bezoekers durf ik niet te zeggen maar ik weet wel dat ik meer lezers dan bezoekers heb. Opvallend detail: 540 van de 1008 lezen zbdigitaal in Netvibes. Glorie voor mijn favoriet!

Hoeveel ik er dan nog precies moet aftrekken vanwege eigen bezoeken (dat komt dagelijks ook nogal veel voor) blijft ongewis. En dan hebben we ook nog de Hyves-factor. Daar komen de blogposts ook in beeld en ook daar kunnen de teksten gelezen worden zonder door te klikken. Misschien zijn dat 5 mensen. Misschien 50. Ik heb geen flauw idee werkelijk.

Hoe het ook zij: ik vind het prachtige aantallen. Ik begon het blog voor een doelgroep van 20-40 mensen. Dat zijn er in ieder geval wat meer geworden 🙂

Reden genoeg om vol te houden. In de notitie over zbdigitaal/bloggen beschreef ik de meerwaarde ervan. Wat het mij oplevert. Wat de Zeeuwse Bibliotheek eraan heeft. Een paar maanden later kan ik alleen maar zeggen dat ook daar de rek nog niet uit is. Ik leer online nog steeds nieuwe mensen kennen en ik word benaderd met leuke voorstellen, interessante vragen en goede tips.
De rol van het blog als persoonlijk kennissysteem wordt ook steeds groter: ik kijk steeds vaker in de archieven om nuttige links of software terug te halen of om vast te stellen hoe ik een tijdje geleden dacht over bepaalde ontwikkelingen. Met een beetje moeite heb je de rode draad dan zo te pakken.

Ik ben, kortom, zeer tevreden.

@

8 Reacties

 1. Boesje schreef:

  Zo vrolijke fluiter, ik denk dat jij je kopje koffie en de zaterdagkrantjes wel verdiend hebt. Nu maar hopen dat er niet een aantal van die 1008 de krantjes al ingepikt hebben. Anders heb je altijd de crypto nog……….

 2. Goede morgen kameraad,

  De koffie ben ik nu reeds aan het geniet maar de tabak is bijna op en er moeten nodig boodschappen gehaald worden. Lang kan dat dus niet meer duren.

  Qua cryptogrammen ben ik al behoorlijk vastgelopen in de HP De Tijd. Om gek van te worden 🙂

  Ga je ook nog pad vandaag?

 3. Daan schreef:

  Tijd voor een biertje, dat heb je wel verdiend met die mooie cijfers, wow!

  Cheers,
  Daan

 4. Ja ik moet de pc maar weer eens uitzetten. Het is een stralende dag.

  Thxs

 5. Wow!ter schreef:

  WoW! Het millenium. Gefeliciteerd! Ik denk dat ik aanstonds volg, maar jij het ze eerlijk is eerlijk eerder verdiend.
  Keep up the good work.

  Wouter

 6. Anoniem schreef:

  Vrint

  Gefeliciteerd en bluuf nog maar ff bie ons !!!!!!

  gr
  kees

 7. Hee Kees,

  Dank je! Ik bluuf nog ff hoor. Toch in mijn hartje he, die gekke organisatie 🙂

Reageer