clear

zoeken

search

Nintendo Wii: the best is yet to come

19 oktober 2007


De laatste maanden schiet gamen er zwaar bij in. Het komt er gewoon niet van. De aanschaf van de Nintendo Wii blijf ik ook maar uitstellen.

Dat ga ik niet lang meer volhouden. Er komt erg veel moois aan namelijk. Een nieuwe Metroid Prime bijvoorbeeld, en een nieuwe Mario: Mario Galaxy.

Mario is pure nostalgie. Mijn eerste kennismaking met de NES was in de vorm van Mario 1, de eerste grote spelverslaving was bij Mario 3 en de eerste keer dat gaming echt 3D ging was in de vorm van Mario voor de Nintendo 64. Prachtige spellen, met heerlijk veel werelden.

Mario Galaxy lijkt niet echt af te wijken van oudere games. Er is weer een zogenaamde ‘vuurwereld’, een ‘waterwereld’ enzovoort. En Mario kan transformeren tot honingbij. Grrreat.

Maar toch zijn dit nog niet de games die mij zullen dwingen een Wii aan te schaffen. Die eer gaat naar dit spel. Mario kart is een van de beste multi-play games ooit. Dat was op de oude consoles al zo maar dat zal op de Wii helemaal zo zijn. Waarom? Omdat je nu online tegen elf tegenstanders kunt rijden. Voorheen waren dat er maximaal vier (en dan offline)

Als dat spel er is ga ik er op zeker aan…

Woohoo!

@

6 Reacties

 1. Jan Tweepuntnul schreef:

  Ik zag trouwens bij de cowboys (//www.dutchcowboys.nl/gaming/11605) dat de Wii in Japan z’n beste tijd heeft gehad omdat er te weinig games voor de Wii worden ontwikkeld. Maar misschien gaat Mario het tij keren?

 2. Dat is nooit de sterkste kant van Nintedo geweest maar het verschil is nu wel dat heel veel grote ‘third parties’ zich deze keer wel achter de grote N scharen, omdat de Wii nieuwe mogelijkheden biedt. De ontwikkeling van die games kost natuurlijk wel tijd.

  Ik denk dat het helemaal goed komt. Maar ze verkopen nog steeds het best, op dit moment….

 3. Henk schreef:

  Komt ‘t niet van gamen bij jou? Dan doe je toch iets verkeerd… Of mis je ‘t niet?

 4. Missen is een groot woord maar ik doe het wel altijd graag.
  Het zijn meestal fases echter. Nu vergen andere dingetjes wat meer tijd. Als ik echter weer volop in een game zit laat ik andere dingen misschien ook weer net zo makkelijk vallen.

  Ik kan dingen heel goed laten, behalve als ik ze eenmaal doe 🙂

 5. Devedse schreef:

  Het wordt echt wel vet met mario kart online (ik hoop dat er ook een ranking ofzoiets is)

  @win, weet jij een release datum?

  davy

  p.s. (ik deed geloof ik wat verkeerd in m’n vorige post dus die staat er gloof ik nie op)

 6. Hoi Davy,

  Dat wordt begin 2008 als ik me niet vergis….

Reageer