clear

zoeken

search

Gratis audioboeken zijn overal

10 oktober 2007


Alweer een nuttig overzicht op ResourceShelf: Audio Books for free.

Librivox en Gutenberg kende ik al en de enorme audiocollectie van archive.org wordt niet eens vermeld maar het is een prachtlijst voor de liefhebbers, met AudioBooksForFree als topper.

Het ontbreekt mij absoluut aan de tijd om er eens diep in te duiken maar je kunt zo’n lijst maar in de blogarchieven hebben staan. Er wordt steeds vaker naar geïnformeerd door collegae en klanten immers.

En t.z.t. ga ik misschien nog een wel eens een uurtje liggen voor een taalcursus van FSI. Ik heb een zwak voor Zweeds namelijk (en dat is weer wat anders dan het Zweeds van de chef dat Google gebruikt. Da’s Bork, bork, bork.)

Var det väl eller illa skrivet?

@

7 Reacties

  1. Ton schreef:

    Det var inte så dåligt. Men du ska växla den senaste ‘e’ för en ‘i’ om du vill skriva på svenska, det är.

    Veel luisterboeken zijn ook nog op een andere manier te bemachtigen. Je moet maar ff contact opnemen als je daar belangstelling voor hebt. Kwestie van p2p, maar dan moet je de juiste programma’s & ingangen hebben.

  2. Ha Ton!

    “Dat gaat redelijk goed maar ik heb een e met i verwisseld? Zoiets? Je klapt er behoorlijk overheen. Jag est meteen trot 🙂

    Ik zit overigens behoorlijk in de bitcomets,soulseeks, enz maar daar attendeer ik mijn nette bezoekers bij voorkeur een beetje tussen de regels op.

    Bedankt hoe dan ook. Kennisuitwisseling is ook een vorm van p2p 🙂

  3. robert schreef:

    Bedankt voor de tip! Als soon-to-be gedetacheerde zal ik vaak in de files komen te staan en dan kan ik mijn voordeel doen met audioboeken.

    Via een andere vorm van p2p (person 2 person met een DVD die van handen wisselt) heb ik al aardig wat lezingen over de Koude Oorlog, het heelal, de islam en het Koningshuis, maar nog meer audioboeken zijn natuurlijk mooi meegenomen.

    Greetz

  4. Tja na het lezen van de RSS-feed dacht ik dat ik even een bericht in het Zweeds moest achter laten.
    Maar helaas kan ik met mijn jaartje Zweeds op de volksuniversiteit niet op tegen de zin van Ton 😉
    Mocht je nog meer leuke Zweedse lestips hebben, dan hou ik me aanbevolen!

    P2P en de bibliotheek. Daar heb ik eigenlijk nog nooit aangedacht. Ik denk dat dit voor een hoop van onze studenten welnuttig zou kunnen zijn (hoop engelse boeken die vast ergens beschikbaar zijn). Helaas niet erg legaal/netjes.
    Ik weet niet of ik dit snel aan studenten zou aanraden.

    Hej då

  5. Hej du glade
    tag dig ett spade. Hihi.

    Er is ook veel legale p2p natuurlijk. Zoals Tribler bijvoorbeeld.

    @ Robert: wel een gevarieerd aanbod heb je, jij generalist 🙂

    Waar wordt je gedetacheerd?

  6. Ton schreef:

    Sorry Jeroen, mijn zweedse educatie is net iets langer: 2 jaar aan een andere universiteit, hier in A’dam. Maar van de week sprak ik 1 van m’n toenmalige medestudenten, die wel afgestudeerd was in de taal (op Stig Dagerman). Hij beweerde dat hij nu, 13 jaar later, al bijna geen woord Zweeds meer sprak. Ik spreek ‘t gelukkig nog af & toe in de bierwinkel waar ik werk.
    Mocht dit een geruststelling voor je zijn, op wat voor manier dan ook. 😉

  7. robert schreef:

    @Edwin: Dat is nog niet bekend, dat hoor ik waarschijnlijk in november, als ik daadwerkelijk in dienst ben getreden.

    Prettig weekend!

Reageer