clear

zoeken

search

De denkende tags van Jiglu

17 oktober 2007


Het is alweer lang geleden dat ik experimenteerde met nieuwe widgets of tools in de sidebar van dit blog. Die sidebar is veel te klein namelijk en staat nu eigenlijk al te vol met links en andere zaken. Maar nog meer verwijderen vind ik dan eigenlijk ook weer geen optie. Ik zou maar wat graag een blog hebben met twee sidebars: eentje voor navigatie en zoeken en de andere voor links en extra’s. Dat zit er voorlopig echter nog even niet in: ik zie teveel op tegen al het digitale gesleutel, vooral omdat het teveel tijd kost.

Vandaag probeer ik het maar weer eens. Jiglu ziet er namelijk erg interessant uit en leidt er op termijn misschien toe dat ik de tagcloud van Del.cio.us kan verwijderen. Op het weblog van Henk-Jan van der Klis zie je wat screenshots van deze tool.

Ik ben benieuwd of Jiglu doet wat het belooft, namelijk geautomatiseerd slim taggen in een mooie interface. De plugin vind je rechts onderin.

Meer over tags:

Handig: met TagsAhoy al je eigen tags doorzoeken
Over Tags, de labels van Blogger en de vindbaarheid in Google
28 procent van de internetgebruikers gebruikt tags
Tagclouds automatisch genereren met Tagcrowd
Trefwoorden en descriptoren vs tags: blijft informatie vindbaar?

@

6 Reacties

  1. Boesje schreef:

    Ik heb goed nieuws voor je Ed. Je hebt vast nog geen rekening gehouden met de wintertijd die volgende weekend ingaat. Dat betekent de klok een uurtje achteruit. Heb jij weer extra tijd om digitaal te sleutelen. Kijk van je vrienden moet je het hebben. C U L8r

  2. Heel attent Sheriff! Kus.

  3. Daan schreef:

    De widget ziet er aardig uit. Aardig genoeg zelfs om deze post te bewaren en er zelf binnenkort mee aan de slag te gaan. Bedankt!

  4. De mooie interface klopt wel, maar het slimme taggen valt erg tegen. ‘kun je’, ‘te vinden’, ‘meer zij’ en heel veel andere tags in je cloud zijn toch totaal niet relevant?

  5. Hoi Richard,

    Ik wilde het nog even wat meer tijd gunnen maar ik ben het helemaal met je eens. Leuk dat personen er uit worden gevist maar al die stopwoorden ertussen is niks idd.

    Ik vind het ook wel minder dat er stippellijntjes onder die woorden verschijnen in de tekst. Ik werk al zoveel met links…en dan zorgt dit net voor een overkill.

    Het experiment zal ik binnenkort weer beëindigen 🙂

Reageer