clear

zoeken

search

Bekwaam je in het nieuwe web op 23 Dingen

02 oktober 2007


Mensen die eingelijk te weinig tijd hebben om zich te verdiepen en te bekwamen in web 2.0 maar er toch graag mee aan de slag zouden willen gaan, kunnen sinds kort terecht op 23 Dingen, een cursus ontwikkeld door Rob Coers.

De cursus kan gratis en zelfstandig doorlopen worden maar het is ook mogelijk om de cursus onder begeleiding en in groepsverband te volgen.

De site meldt:

“De cursus is voor iedereen die zich vertrouwd wil maken met leuke, handige en leerzame dingen die je op het internet kunt doen. De cursus richt zich echter specifiek op medewerkers van bibliotheken, omdat zij in sterke mate te maken hebben (en krijgen ) met de veranderende manieren waarop mensen met informatie omgaan.”

23 dingen is gebaseerd op 23 things, van Helene Blowers.

De 23 dingen om te leren vind je hier. Iedere week zal het programma verder worden uitgebreid. Het eerste resultaat ziet er prachtig uit vind ik. Patricia is een snelle leerling ๐Ÿ™‚

Dit is een goed initiatief en een handig hulpmiddel voor al die mensen die nu eindelijk eens kennis willen maken met het nieuwe web. De aanpak is ook helemaal van deze tijd:

“Je leert hier over Web 2.0 vooral door ZELF dingen te ontdekken en door er over te schrijven in een eigen weblog, zal het bestudeerde onderdeel beter opgenomen worden. Daarnaast leer je ook door op weblogs van medecursisten te kijken en te reageren op elkaars berichten. โ€œLeren door te doenโ€ is het credo. De rol van docent is hier veranderd. Geen allesweter die verteld hoe het moet, maar een begeleider die assisteert bij onduidelijkheden en die tevens leert MET de mensen die dit programma volgen”

En zo hoort het!

@

3 Reacties

 1. Zo hoort het niet alleen, zo leert het het beste! De leraar als coach is enorm in opmars.

  “Hij die mij volgt is het niet waard mij te volgen”, zei Krishnamurti (die had de rol van de docent goed door :-)).

  Een allesweter staat buiten de wereld van de cursist. Niet erin.

  Gewoon al invoeren op de lagere school, dit soort concepten ๐Ÿ™‚

 2. Rob schreef:

  Een eerste impressie vanuit Gouda: Sinds de start vorige week woensdag, zijn er 26 Goudse weblogs bijgekomen. En – hoe kan het anders – de mensen zijn superenthousiast. “Nooit geweten dat het zo eenvoudig was” en “Ik heb er nu al lol in”. En men is bereid om er ook in privetijd lekker mee door te gaan. Er zijn er al een aantal die na middernacht achter de computer kruipen! Als dat maar goed blijft gaan … ๐Ÿ˜‰
  Bedankt voor de push, Edwin. En wie dit bericht las: spread the word!

 3. @ Marina:

  Wijze woorden! Daar kun je je alleen maar bij aansluiten!

  @ Rob: goed om te horen dat de mensen zo enthousiast zijn. Dat is misschien nog wel het belangrijkste, als het gaat om leren.

  Keep ‘m going!

Reageer