clear

zoeken

search

Wikipedia: een reportage op TV Walcheren

03 september 2007


TV Walcheren is een hele jonge omroep, zo jong nog dat ze nog niet op de kabel te zien zijn. Maar dat zal niet meer zo lang duren: er wordt hard aan gewerkt!

Nu hebben we in Zeeland natuurlijk ook Omroep Zeeland en sommige mensen vragen zich wellicht af wat TV Walcheren dan toevoegt. Welnu: het Walcherse!

Ik heb zojuist een proefuitzending bekeken (dat lukte alleen in Internet Explorer) omdat ik daarvoor ook was geïnterviewd. Ik had weliswaar nog een klein beetje een puntknar van het ‘bierbesproeide tafelen met Jan‘ maar ik vind dat het een heel leuk filmpje is geworden. Leuker dan dit oude filmpje van een paar jaar geleden in ieder geval, toen ik trouwens ook een soort etentje had gehad, maar dan wat later op de avond 🙂

Nu gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik TV Walcheren met veel interesse volg omdat ik beide filmers/journalisten goed ken. En hun baas trouwens ook. Zij zijn nog niet zo lang geleden opgeleid om dit te gaan doen en dan is het leuk om te zien hoe ver ze zijn. Verder dan ik verwacht had in ieder geval!

En het feest van herkenning houdt daarmee niet op. Ik kom ergens halverwege in beeld maar ik ken ook veel mensen die voorkomen in de andere items. Mijn oude leraar Quist, van handvaardigheid, zegt iets over het Middelburgs parkeerbeleid. De jongen die het hotel runt woonde tegenover mij. In het winkelcentrum Dauwendaele hing ik als puber veel rond. De exploitant van de tabakszaak zat bij mij in de klas op de lagere school. De vrouw in het ontmoetingscentrum is de moeder van een jongen waar ik heeel vroeger mee op voetbal zat.

Dat is leuk tv kijken.

Kom maar door TV Walcheren!

Een aantal proefopnames zijn overigens ook te bekijken op YouTube.

@

10 Reacties

 1. Frank den Hollander schreef:

  TV Walcheren… kon ik dat maar ontvangen!
  Hier hebben we de moloch TV Noord, maar in de stad Groningen is OOG-TV veel populairder: de zender met het lokale nieuws. Gerund door vrijwilligers, stagiaires etc., maar veel bevlogener dan de CAO-journalisten van TV Noord.
  Hopelijk wordt TV Walcheren ook een succes!

 2. Ha Frank,

  OOG-tv klinkt ook wel goed.

  En, mits lang genoeg volgehouden, wint bevlogenheid het vaak van plichtmatig.

  Omroep zeeland is trouwens ook via het web te bekijken dus wellicht dat TV Walcheren daar ook op in gaat zetten. De aanzet op YouTube is in ieder geval een goede..

 3. Remco schreef:

  Da”s zeker leuk tv kijken. Ik herkende dan wel niet zoveel mensen, alleen Pim, Sas en jou. Opmerkelijk: nu heb je een TFT scherm en een appel op je bureau, in het oude filmpje van omroep zeeland nog een CRT monitor en een baal Drum shag 🙂 Wel een beetje jammer dat je het filmpje alleen in internet explorer kunt bekijken.

 4. (-_-)zzZZzz schreef:

  Ik kan het fimpje gewoon bekijken met Firefox 2.0…

 5. @ Remco:

  Die appel lag er voor de dorst, vermoed ik ^^

  @ zzz: Ik denk het een instelling is voor de media-player, in FF. Ik krijg alleen het geluid te horen, en hij heeft er veel moeite mee dan. Straks op het werk zal ik eens kijken of het daar ook het geval is…

 6. Daan schreef:

  Ik ga meteen aanvragen of @Home deze geweldige tv zender wil toevoegen aan hun digitale aanbod… Dat wordt een topper naast MTV2.

 7. heel overtuigend, juist door je genuanceerdheid. Je hebt TV-talent! (en dat voor iemand die niet van spreken in het openbaar houdt :-))

 8. Zo kan ‘ie weer wel met de pluimen lieverds 🙂

 9. Saskia schreef:

  He Ed,
  Goed gedaan!
  Grtz
  Sas

Reageer