clear

zoeken

search

Stort Google zich in virtuele werelden en sociale netwerken?

24 september 2007


Het artikel dat ik in mei schreef over Second Life sloot ik af met een korte overpeinzing over Google. Alles lijkt ‘gegooglificeerd‘ te worden en daarbij is het bijzonder opvallend dat het bedrijf zich tot op heden niet of nauwelijks roert op twee belangrijke gebieden: virtuele werelden en sociale netwerken. Natuurlijk bezit Google Orkut en de perspectieven van Google Earth en Sketchup zijn veelbelovend, maar om nu te zeggen dat Google een belangrijke speler is op dit vlak zou onzin zijn.

Maar aangezien Google altijd digitaal voorop lijkt te willen lopen of in ieder geval aan lijkt te willen sluiten op internettrends, zou het vreemd zijn als de zoekreus zich niet zou begeven in het veelbelovende Metaverse.

Het mag dan ook niet al te veel verbazing wekken dat de geruchtenmachine op gang begint te komen. TechCrunch kopt vandaag: ‘Google Prepping A Second Life Competitor?‘. Die site zit er doorgaans heerlijk dicht bovenop dus ik ben geneigd de geruchten die ze daar verspreiden serieuzer te nemen dan die van veel andere bronnen.

Google schijnt dus op 5 november met ‘de moeder aller sociale netwerken‘ voor de dag te willen komen en, met een verwijzing naar een uitgebreider artikel op Google OS, denkt TC dat Google ook achter dit verhaal zit:

“According to Google Operating System, ASU students have the opportunity to test a new product “that will be publicly launched later this year” by “a major Internet company” that is related to social networking, 3D modeling and video games. The questionnaire attached to the application process asks would be testers if they have a Gmail account, and if not would they be willing to get one. The product’s name is shown as “My World.””

Het zou me niets verbazen, maar spannend vind ik het wel. Yeehaw.

@

Reageer