clear

zoeken

search

Picnic 07 cooldown: een promofilmpje van Robert en Irene

29 september 2007


Zo veel informatie als ik IRL tot me heb genomen op Picnic, zo weinig kwam ik de afgelopen dagen toe aan digitale input. Dat is weer eens wat anders 🙂

Het gevolg is wel dat zowel mail als Netvibes uitpuilen. Er zat ook een mailtje tussen van de immer attente en reagerende Robert en de kans om zijn/hun werk nu eens te belichten wil ik niet onbenut laten:

Robert schrijft:

“Volgende week vrijdag komen er vier studenten van de Haagse Hogeschool bij ons filmen om een promotiefilmpje te maken voor IDM. Onderstaand verhaaltje wilde ik jullie niet onthouden:

T A K E 1 : I N F O R M A T I E S P E C I A L I S T E N

Informatiespecialisten leven, zoals we allemaal wel weten, in een schemerwereld van ongestructureerde informatie, oneindige zoekopdrachten, dictatoriale projectleiders, onduidelijke documenten en veel, héél véél, triviale weetjes. Een wereld die donker gekleurd is door zoekgeraakte informatie maar even zeer verlicht wordt door documenten die weer worden teruggevonden.

Informatiespecialisten zijn echter langzamerhand een uitstervend ras in de taxonomie der mensheid. De tijden dat informatiespecialisten spontaan ontsproten in kenniscentra, bibliotheken, ICT-afdelingen of afgelegen spruitjesvelden zijn nu echt wel voorbij.

Om dit tij te keren, leidt een reeks gerenomeerde instituten, waaronder de Haagse Hogeschool, tegenwoordig eenvoudige stervelingen op als informatiespecialist. Na een reeks van geheime verhandelingen is men na vier jaar gereed voor een leven als informatiespecialist.

T A K E 2 : I N F O R M A T I E S P E C I A L I S T E N E N M N S E R V I C E S

Veel mensen zullen het niet weten, maar ook Mn Services heeft zo haar eigen informatiespecialisten. Een aantal ervan werken bij de afdeling Informatie & Beheer en een enkeling zit bij de afdeling Functioneel Beheer.

T A K E 3 : P R O M O T I E F I L M

Graag werken deze informatiespecialisten mee aan een wereld waarin de populatie informatiespecialisten weer toeneemt en speciale informatiespecialistenreservaten niet meer nodig zijn. Een tweetal van hen zullen daarom binnenkort in een promotiefilmpje voor de opleiding van informatiespecialist van de Haagse Hogeschool verschijnen. Beiden zullen daarbij praten over het beroep van informatiespecialist, de werkzaamheden en de taken binnen Mn Services.

Om deze reden zal op vrijdag 5 oktober bij ons gefilmd worden.

Op de volgende twee locaties kan je daarom in de middag een camerateam van studenten verwachten:
– rond en in de kamer van Informatie & Beheer (kamer 1.06)
– rond en in de kamer van het Project Statistiek (kamer J1.43)

Vanzelfsprekend zal elke overlast tot een minimum beperkt worden. Het kan echter dat jullie, als “ganggenoten” camera’s in het voorbij gaan zien. Wees dus gerust: het betreft dus louter de opname van een promotiefilm.

T A K E 4 : H E T R E S U L T A A T
Het resultaat van het filmpje zo rond november te zien zijn op een speciale website rond het thema “informatiespecialisten”. Een link naar de website en filmpje wordt, zodra de zaken gepubliceerd zijn, op het intranet bekend gemaakt.

Met vriendelijke groet,

Irene Mangnus (Informatie & Beheer) en Robert Krom (Functioneel Beheer) “

Ik vind het een prachtig initiatief! Ondertussen heb ik besloten de pc toch nog maar even uit te zetten en lekker te gaan beppen in het café. Nog even een nummertje Type o Negative. Want hoe blij ik ook ben van alle leuke dingetjes, ik blijf een zwak houden voor het donkere. Geerlijk, lieve skatties!

Terwijl eigenlijk ook het vrolijke nummer Harry Irene van Captain Beefheart door mijn hoofd suist…
Keuzes mensen, keuzes!

@

3 Reacties

  1. robert schreef:

    : ) Thanks voor een vermelding op je blog : ) Als het filmpje is gemaakt door de 1e jaars van IDM, zullen we je de link toesturen!

    Greetz

  2. Graag gedaan hoor. Ik ben benieuwd naar het resultaat inderdaad. Succes ermee!

    En bedankt voor je artikel over het zakcentje. Wederom 🙂

  3. robert schreef:

    Helaas potje pindakaas, ik kreeg deze week een e-mailtje van de filmende studenten dat het bandje kaduuk bleek te zijn 🙁

    Ze hebben nav het verslag van hun bezoek bij ons wel een goede beoordeling gekregen, maar het resulteerde dus niet in een filmpje.

Reageer