clear

zoeken

search

Opvallend: www.nytimes.com wordt weer helemaal gratis

18 september 2007


Ik vind het een opvallend bericht: The New York Times heeft besloten de gehele site weer gratis te maken, ondanks het feit dat er tot op heden al tien miljoen dollar werd verdiend met betaalde content. Volgens een woordvoorvoerder voldeed dat bedrag wel aan de verwachtingen maar was de groeipotentie te klein.

Het is een belangrijk signaal dat een gigant als de NY Times dit durft te beslissen. Weg met die barrières, voordat je bezoekers weg zijn! Het is ook stoer dat de krant durft te laten zien dat ze een lerende organisatie zijn!

Nu hebben we in de bibliotheek natuurlijk sowieso toegang tot Lexis Nexis en de digitale archieven van de NY Times dus in die zin verandert er niet zoveel. Voor zoekacties vanuit Google scheelt het ook hier echter weer een paar muisklikken. Daarmee steek je op jaarbasis toch weer een paar uurtjes in je zak.

@

2 Reacties

 1. Erna schreef:

  dat is omdat jullie als WSF bibliotheek een uitgebreide variant hebben van LExis Nexis. Ik geloof niet dat wij ‘in de provincie’ (LOL, hoezo is Middelburg geen provincie ;-)) de NY times in onze krantenbank hebben zitten. (Of ik heb gewoon wat gemist op managementniveau). Dus voor ons is het winst…
  Erna

 2. Hoi Erna,

  Het ligt net een beetje anders. We hebben de archieven van NY Times zelf in de digitale collectie.
  Lexis Nexis is niet publiekelijk toegankelijk maar de studenten van de Roosevelt Academy kunnen in ‘MyUU’, de digitale collectie van de Universiteit Utrecht. Een aantal medewerkers hier kunnen daar ook, ter ondersteuning.

  Een soort toevalstreffer zeg maar 🙂

  Het is voor de meeste mensen sowieso winst denk ik. De NY Times heeft vaak prachtige artikelen hoe dan ook!

Reageer