clear

zoeken

search

Meer digitale mogelijkheden Zeeuwse Bibliotheek

12 september 2007


Vorige week sprak ik met Emile Calon van de PZC over de uitbreiding van onze digitale collecties, het thuisgebruik daarvan en de regulering van gratis internet en WiFi in de Zeeuwse Bibliotheek.
Vandaag staat het artikel in de krant (gisteren al in BN/DeStem)

Natuurlijk zou je altijd willen dat bepaalde elementen uit een verhaal wat uitgebreider worden toegelicht of uitgediept maar dat lukt nu eenmaal niet altijd. Het is ook altijd wel jammer dat links vaak nog ontbreken in artikelen online. Daarom toch nog een kleine aanvulling:

Meer informatie op de website van de ZB. De digitale collectie vind je hier. Informatie over het gebruik van de digitale collectie van de Koninklijke Bibliotheek hier.

Wij zwenken op uw wenken!

@

4 Reacties

 1. Remco schreef:

  Hey Ed, ik las het artikel in de PZC. Jullie zijn goed bezig daar in de bieb. (toegankelijkheid archieven en WiFi). Maar het mooiste vind ik toch wel het plaatje bij deze post én nog een Ubuntu-hint in je volgende post.

 2. Ik denk wel eens aan je hoor 🙂

  Zag vannacht weer een berichtje over een klein programma waarmee je ubuntu installeert zonder dat het aan windows komt. Misschien ga ik het ooit nog eens proberen 🙂

 3. Remco schreef:

  Dat programmaatje is Wubi. Ik heb er geen ervaring mee maar van wat ik erover lees werkt het wel. Aan te raden is een processor van 1,5 Ghz of meer, voldoende geheugen, min 256 Mb. Eerst je windows schijf defragmenteren, dan pas wubi installeren. Naar mijn mening nog veiliger: Ubuntu .iso downloaden (600 Mb), branden met nero als .iso. pc opstaren met de cd, rondsnuffelen zonder te installeren (er verandert nog niks aan je pc). Klik ïnstalleren en volg de wizard, kies ubuntu installeren NAAST windows of nog beter op een tweede harde schijf. Je kan dan bij het opstarten kiezen tussen windows en ubuntu. (ook hier geldt eerst defragmenteren!). Zelfs ik kan het!
  PS binnenkort nieuwe PC, kan je meekijken…

 4. Deal! Zet maar een pilzie koud alvast 🙂

Reageer