clear

zoeken

search

Faceless, een film gemaakt met beelden van beveiligingscamera’s

11 september 2007


Dat er in Groot-Brittannië veel beveiligingscamera’s (CCTV) hangen wist ik. Dat de ‘Data Protection Act’ burgers het recht geeft beelden op te vragen waarop ze zelf voorkomen wist ik niet.
We make money not art schrijft vandaag over de Oostenrijkse regisseur Manu Luksch die de film ‘Faceless’ heeft gemaakt. Een film gemaakt van dergelijke opgevraagde beelden.

Ik houd wel van zulke projecten. Ze zetten de mensen aan het denken over de teloorgang van privacy. Bij de film hoort ook een heus manifest: opportunistic infections of the surveillance apparatus. Dat klinkt veelbelovend!

Hopelijk is de film ook nog te zien in het lokale filmhuis, dan heb ik weer eens een goede reden om daar een avondje door te brengen.

Op Ambient TV vind je meer info over de film: achtergrondinformatie, links, en besprekingen. Die van de BBC en ThinkingShift lijken daarvan het interessantst.

En als je het interessant vindt moet je ook maar eens kijken op het Privacy project. Ook op het Ning-platform maar heel wat anders dan bibliotheek 2.0…

@

4 Reacties

  1. Daan schreef:

    Gezien mijn vele tripjes naar Londen vraag ik me ineens af of ik ongewild ook nog een rolletje heb in deze film…

  2. Daar kun je wel vanuit gaan hoor.

    Starring Quadakkers on Picadilly!

  3. Marco schreef:

    Als er beelden uit SE7 of NW1 gebruikt zijn is die kans zeker aanwezig 🙂

  4. Wel gelachen naar al die vogeltjes?

    🙂

Reageer