clear

zoeken

search

Een gevaarlijk boek voor jongens

01 september 2007


Net voor mijn vakantie plukte ik het boek nog even uit de aanwinsten en ik kan zeggen dat ik er met een glimlach in heb zitten bladeren: The Dangerous Book for Boys, van Con en Hal Iggulden.

Ik ben een groot liefhebber van digitale zaken en geloof oprecht dat internet en games erg leerzaam zijn voor de jeugd. Maarrrrr: ik vind het ook prachtig als kinderen nog weten wat buiten spelen is, als ze mooie hutten kunnen bouwen, een kompas begrijpen of een vliegtuigje kunnen vouwen. Het betere padvinderswerk, zeg maar.

The Dangerous Book for Boys is een naslagwerk op dat gebied, voor jongens van acht tot tachtig. Zie ook de bijbehorende website en de verwijzing in Wikipedia.

Leuk voor vader, leuk voor zoon ๐Ÿ™‚

@

5 Reacties

  1. Remco schreef:

    Dat is een mooie voor Jimmy ( en mezelf). Is er ook een voor Girls?

  2. Henk schreef:

    Leuk.

    PS: dit was overigens de eerste keer dat ik in Worldcat keek – erg hรจ?

  3. @ Remco: niet dat ik weet. Hij is volgens mij ook nog niet vertaald: dat is wel jammer. Maar ik denk dat jouw menneke het wel leuk zal vinden: hij is altijd erg ondernemend in ieder geval. En paps kan er denk ik ook wel wat mee ๐Ÿ˜‰

    @ Henk: De allereerste keer? Da’s niet erg hoor: het geeft eerder aan dat er veel te veel keuzes zijn. Jij bent toch wel een ‘wired man’. Het doet me dan weer beseffen dat het allemaal veel behapbaarder moet worden eigenlijk.
    Het is trouwens wel een mooie bron als klanten zoeken naar boeken die via NL-sytemen niet te vinden zijn. Dan kan je in ieder geval nog zeggen of het boek uberhaupt te krijgen is, en zoja waar….

    Identities van Worldcat kan ik ook echt aanbevelen. Kijk ik steeds vaker in als ik informatie over personen zoek.

  4. robert schreef:

    Staat er ook een lofzang in voor LEGO? Als er wetten zouden zijn die bepaald speelgoed verplicht voorschreven, dan zou LEGO erbij moeten horen. Ideaal voor als je buiten geen hutten kan bouwen vanwege de regen!

    (overigens ben ik voorstander van veel aarde geluidswallen in NL, deze zijn ideaal om met een zelfgebouwde zeefkist van af te rijden, zo leer je echt de power van zwaartekracht op zijn waarde te schatten.

  5. haha Robert, dat geloof ik niet maar misschien heb ik er ‘overheen gebladerd’.

    Lego wordt overigens wel zwaar bejubeld in Wikinomics. Na aanvankelijk de gebruikers te dreigen met processen (voor oneigenlijk gebruik van producten) zijn ze later HE-LE-MAAL voor de gebruikersparticipatie gegaan. In extremis. Mooi verhaal!

Reageer