clear

zoeken

search

De woelige wereld van Torrentsites en het Bittorrent Netvibes Universe

30 september 2007


[Houd in deze post rekening met links die reclame bevatten met een pornografisch karakter]

Ik kom de laatste maanden niet veel toe aan bestandsuitwisseling via p2p en torrent-clients: ik heb er simpelweg te weinig tijd voor.

Nu keek ik vanavond weer eens en ik merkte dat er wel weer het een en ander is veranderd in deze immer dynamische wereld. De oude favoriet Demonoid.com is op dit moment helemaal niet meer in de lucht en als je naar Torrentspy surft merk je al snel dat zoekacties worden doorgesluisd naar nieuwkomers als Sumo Torrent. Dat is geen toeval. Er wordt weer zwaar gejaagd door organisaties als de RIAA.

Het feit dat een site als Torrentspy ondanks de vele tegenslagen in staat is om door te linken naar vele alternatieve sites geeft echter aan dat het gevecht van de auteursrechtenorganisaties inderdaag altijd een achterhoedegevecht zal blijven. Er zijn zo enorm veel mogelijkheden.

Er zijn ook voorbeelden van sites die veel content legaal aanbieden. Bittorrent.com bijvoorbeeld. Zij bieden veel audio en video gratis aan maar als zij de rechten niet bezitten moet er gewoon betaald worden voor de content. En het mag gezegd worden: bittorrent.com is een aantrekkelijke site die overzichtelijk is bovendien. Bij sites met illegale content wil dat laatste er nog wel eens aan schorten: alleen met gerichte zoekacties kom je dan snel waar je zijn wilt. Dat is niet zo handig als je zomaar eens wat wilt bladeren door het aanbod.

Ik zag net dat Bittorrent.com inmiddels ook een eigen Netvibes Universe heeft. Die mag er ook zijn. De tabbladen worden goed benut om de verschillende categorieën te scheiden en het aanbod komt als RSS in beeld en kan vervolgens meteen geluisterd of gedownload worden.

Leuker kunnen ze het niet maken…

@

2 Reacties

  1. Lapa schreef:

    Conhecem um dos melhores escritores da literaturalusófona?

    CRSTÓVÃO DE AGUIAR?

    Conheçam-no, no meu Blog.

    Obrigado.

  2. Dag Lapa, ik spreek geen Portugees maar staat hier zoiets als:

    ken je een van de beste schrijvers uit de literatuurwereld, CRSTÓVÃO DE AGUIAR?

    Lees erover op mijn blog. Bedankt.

    Zoiets dan toch?

Reageer