clear

zoeken

search

Bieb 2.0-netwerk groeit als kool: een artikel in Informatie Professional

12 september 2007


In het septembernummer van Informatie Professional besteedt Marie-José Klaver aandacht aan de netwerksites Bibliotheek 2.0 en Archief 2.0.
Eva Simon was zo vriendelijk om dat artikel even te scannen en Marie-José vond het prima dat ik er hier naar verwees. Bij deze. Het PDF-bestand is te bekijken op Box.net.

Het is leuk om te zien dat de leden (330 inmiddels) steeds actiever bijdragen aan het platform. Ning blijft ondertussen nieuwe features toevoegen.
Ik heb inmiddels ook toestemming om intern aan de slag te gaan met Ning. Ik moet nog wel even uitzoeken in hoeverre een besloten netwerk ook daadwerkelijk besloten is. Later meer daarover.

Het gaat gewoon lekker daar. Kijk ook eens bij al die andere netwerken, het aanbod is overweldigend inmiddels. Op de zoekterm ‘bibliotheek’ krijg je inmiddels al drie pagina’s vol en een netwerk voor bookmarketing trekt ook zomaar 918 leden.

Blijven waarnemen, soldaat Mijnsbergen, blijven waarnemen.

Toch nog wat geleerd in dienst 🙂

@

2 Reacties

  1. the sky is the limit 🙂

    ff off-topic:

    wat ik wel herkenbaar vind is dat je de screenshot die je maakte ‘kool’ hebt genoemd. Waarom herkenbaar? Ik geef ook vaak non-descriptive namen aan mijn plaatjes die ik op blogger zet, want ik wil ze d’r gewoon snel opzetten. Maar dat levert straks vast weer wat teleurgestelde gezichten op als mensen gaan Google Imagen op ‘kool’ 🙂

  2. Ha, je bent weer scherp Marina 🙂

    Ik vind het een beetje vreemd met die foto’s. Heeel soms zie je iemand op fotosearch binnenkomen, en dan zijn de titels soms heel anders dan ik ze genoemd had.

    Maar je hebt wel gelijk dat het de relevantie niet echt ten goede komt….

Reageer