clear

zoeken

search

Beeldbank Zeeland nu ook toegankelijk via Zeelandnet

12 september 2007


Wat mij betreft behoort de Beeldbank Zeeland tot de mooiste databanken die de Zeeuwse Bibliotheek heeft te bieden. Met 170.000 afbeeldingen (de collectie wordt nog steeds uitgebreid) is het een rijke bron voor mensen die de beeldcultuur èn het Zeeuwse culturele erfgoed een warm hart toedragen. Ik ben een groot voorstander van een betere profilering van de beeldbank, door deze een prominente plaats te geven op andere websites, te werken aan zoekmachine-optimalisatie, enz.

Dat provider Zeelandnet ons deze zomer actief benaderde om te kijken of we op het gebied van content en ontsluiting iets voor elkaar kunnen betekenen kwam dan ook erg goed uit. Zeelandnet heeft een van de best bezochte websites van de provincie dus ik was meteen enthousiast.

Het eerste resultaat is nu beschikbaar gekomen: Zeelandnet heeft een koppeling naar de beeldbank opgenomen via een mooi zoekformulier op hun site. De beeldbank komt daarmee ook in beeld bij mensen die hun eigen foto’s kunnen uploaden naar Zeelandnet.

Dat laten uploaden van foto’s heeft ook al lange tijd mijn interesse maar daar zitten nog heel wat haken en ogen aan. Tenminste wel als je overweegt om een selectie op te nemen in je eigen database.

Ik hoop oprecht dat dit een aanzet is voor meer samenwerking met commerciële organisaties. Niet alleen vanwege het bereik: ook de slagvaardigheid is een verademing.

En verademingen zijn fijn 🙂

@

Reageer