clear

zoeken

search

11 september: Alice in Wonderland

11 september 2007


11 september is al vijf jaar zo’n dag waarop je onwillekeurig terugdenkt aan zes jaar geleden. Die eeuwige vraag: ‘waar zat jij op het moment dat….?’

Ik weet het nog wel. Ik was tweedejaars IDM, kwam net uit de trein en liep de Haagse Hogeschool binnen waar een klasgenoot me vroeg (rond een uur of vijf) of ik het al had gehoord, van dat sportvliegtuigje dat het WTC was binnengevlogen. Ondertussen werden in de kantine televisies binnengereden. Ongelooflijke beelden. Het was erg surrealistisch om gewoon het college te volgen. De helft van de klas ging dan ook naar huis.

Ik niet. Ik stapte pas om half een weer uit de trein in Middelburg en repte me naar huis. Ik heb vervolgens tot drie uur ‘s nachts verdwaasd naar de beelden zitten kijken. Beelden die letterlijk in het geheugen werden gebrand.

Vandaag wordt er weer veel aandacht besteed aan de gebeurtenissen toen. Er zijn veel sites die relevante informatie hebben verzameld.

Persoonlijk zoek ik het ook graag in andere bronnen. Mijn favoriet is het boek van David Icke. Dat heb ik meerdere malen gelezen en later zelfs gekocht. Er zijn mensen die het als onzin bestempelen. Dat vind ik dus niet. En geloof me maar als ik zeg dat ik veel van de beweringen uit ben gaan pluizen, vanwege het intrigerende karakter ervan. Niet alles is waterdicht, dat geef ik toe, maar een stuk plausibeler dan de officiële lezing, dat kan ik je verzekeren.

Als interessante aanvulling de site Information Liberation. Die heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt. Ik klik altijd wel even op de feeds van die site. Serendipity en Onderzoek 911 zijn ook de moeite waard.

Ieder zijn bronnen, zeker. Maar zelfs als je het graag houdt bij het officiële verhaal kan het nooit kwaad om die feiten eens naast die van andere lezingen te leggen…

@

3 Reacties

  1. een gedenkwaardig moment om even bij stil te staan.

    helemaal voor om een zaak van meerdere kanten te bekijken. zoek bewijzen om je eigen vooronderstellingen te ontkrachten en geloof dat vervolgens ook niet 🙂

    en dan vind ik het nog niet eens zo belangrijk wat dan uiteindelijk de preciese “waarheid” is, maar wel dat de “feiten” vervolgens hun eigen leven gaan leiden als vrijbrief/rechtvaardiging/logisch gevolg/propaganda voor het denken in “goed” en “slecht”

    Van de regen in de drup

  2. En helaas niet alleen het denken; ook in het handelen :-/

    Daar is geen paraplu tegen bestand…

Reageer