clear

zoeken

search

Zoekmachine-optimalisatie voor blogs: Whitehat tips van Matt Cutts

11 augustus 2007


Vlak ‘m niet uit die Matt Cutts van Google. Het is één van de bekendere medewerkers en gespecialiseerd in zoekmachine-optimalisatie (SEO).

Matt sprak laatst over dit onderwerp op WordCamp 2007 en de bijbehorende presentatie staat nu op zijn blog. Ik heb ‘m ook even voor iedereen op Driveway geparkeerd, al was het maar omdat ik Driveway zo te gek vind: zonder registratie kun je daar per upload 500 mb kwijt en krijg je in ijltempo een linkje terug voor het desbetreffende bestand. Keurig! Zo zie ik toepassingen graag!

Over de presentatie: een must-read voor bloggers die het belangrijk vinden om gevonden te worden in zoekmachines, zo simpel is dat. Sommige dingen wist je al natuurlijk, maar Matt vat het mooi samen hier, en ontdoet het seo-verhaal van de franjes die commerciële sites er soms aan hangen.

Doe er je voordeel mee!

@

free music

3 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Hallo Edwin,

    Ik had je dit al veel eerder willen vragen: waar vind je toch die prachtige foto’s die je op deze blog plaatst. Erg goed en treffend (de artikelen zelf zijn natuurlijk ook prima ;-).

    Groet,
    Clemens

  2. Hoi Clemens,

    Bedankt voor het compliment. Het is me ook wel eens gevraagd door Marina. In het commentaar bij //zbdigitaal.blogspot.com/2007/02/videogames-goed-voor-je-ogen-irisscans.html vertel ik daar meer over.

    Het is wel zo dat ik ook roof van pagina’s die aan alles copyright hangen. Daar ben ik niet zo netjes in. Ik heb mezelf voorgenomen daar mee te stoppen op het moment dat iemand erover mailt ofzo, maar dat is nog niet gebeurd. Als bronnen Creative Commons doen etc, vermeld ik ze wel.

    Ik maak overigens ook veel screendumps zelf, met behulp van snippy. Zie //zbdigitaal.blogspot.com/2006/12/zbdigitaals-ontdekkings-top-dertien_17.html
    o.a.

    Groet,

    Edwin

  3. Robert Smith schreef:

    Eigenlijk weten we allemaal over zoekmachine optimalisatie meer of minder, maar er iemand die weet dat de juiste, kan ik niet de bewoordingen weten, maar ik lees net op je blog, en ik denk dat het goed is schrijven, en het is ll nuttig zijn voor iedereen die graag zoekmachine marketing te leren kennen.

    U kunt kijken naar een oogopslag hotseo.nl.

Reageer