clear

zoeken

search

SciVee, een wetenschappelijke videocommunity

22 augustus 2007


Nu.nl meldt dat de Amerikaanse organisaties the Public Library of Science, the National Science Foundation en The San Diego Supercomputer Center een website met de naam SciVee hebben gelanceerd (in Alfa) waarop wetenschappers hun artikelen kunnen publiceren, voorzien van een videopresentatie en commentaar. Men hoopt dat er uiteindelijk wetenschappelijke gemeenschappen rondom de publicaties zullen ontstaan.

Er worden alleen artikelen gepubliceerd die vrij toegankelijk zijn op het web.

De presentaties die ik er nu aantrof gaan mijn bibliotheekpet te boven maar afgezien daarvan kan ik dit initiatief best waarderen. Of het ook zal aanslaan weet ik niet. Het is wel jammer dat je de video’s verder niet kunt bewerken of embedden in je eigen site of blog. Het aanbod is op dit moment ook nog erg eenzijdig en schraal. Ik vind het wel mooi dat je meteen kunt doorklikken naar de bijbehorende artikelen.

Het is een initiatief, kortom, om met een schuin oog in de smiezen te houden.

@

2 Reacties

  1. francien schreef:

    Hi Edwin, kennisoverdracht door beeld en geluid dat is helemaal web 2.0 dacht ik zo. Het verhaal gaat dat Ronald Reagan geen stukken kon lezen. Daarom werd al het beleid dat hij moest uitdragen verfilmd. Mooi verhaal toch?

  2. Dat is prachtig inderdaad. Heb ook nooit een bijster hoge pet op gehad van die meneer. Van de huidige ook niet trouwens.

    Ronny Reagan he’s my man
    If he can’t do it no one can 🙂

    @

Reageer