clear

zoeken

search

Rapport Amerikaanse kranten en internet: toename gebruik RSS met 21 procent

07 augustus 2007


Gelezen op A Feed is born: het gebruik van RSS door de 100 belangrijkste Amerikaanse kranten is met 21 procent toegenomen, sinds 2006. Ook het gebruik van video’s en blogs en het toestaan van commentaren is een jaar tijd behoorlijk gestegen. Een en ander is te lezen in het rapport American Newspapers and the Internet, threat or opportunity (PDF) van The Bivings Group.

De opvallendste bevinding is dat slechts 3 % (!) van de kranten die RSS aanbieden dat doen in de vorm van volledige feeds. Ze willen dus toch graag dat je doorklikt naar hun website, waarschijnlijk om meer verkeer te genereren. Er kunnen ook andere redenen worden aangevoerd maar volgens mij is het toch vooral om hits te doen.

Je ziet ook steeds vaker van die ‘lees verder-onderbrekingen’ in teksten. Dat komt de presentatie waarschijnlijk ten goede, maar ik vind het maar niks. Ik wil zo min mogelijk klikken. Ik wil kunnen scannen als dat nodig is.

En als je bang bent dat je publiek nooit meer terugkomt op je site of blog, als je volledige feeds aanbiedt, moet je de post the Chess game of social networking, van Marc Canter eens lezen.

Hij sluit af met een citaatje: “People come back to places that send them away.”
Dat is er inderdaad een om te onthouden.

@

Reageer