clear

zoeken

search

Problemen met RSS zbdigitaal

10 augustus 2007


Ik hoor van steeds meer mensen dat er vreemde dingen aan de hand zijn met de RSS van dit blog. Bij sommige mensen is het zo dat al mijn posts op ‘ongelezen’ staan in Netvibes of Bloglines, ook nadat ze gelezen zijn.

Ik heb zelf ook een abonnement genomen in Netvibes (op deze feed van feedburner) en het gekke is: dan gaat het gewoon goed. In Bloglines ook. Ik check dat nu al drie weken. Ik durf ook niet zomaar die feed die ernaast staat te verwijderen (atom) want ik heb geen idee hoeveel mensen die gebruiken.
Ik heb ook al een keer, op advies van Gerard, alle ‘toeters en bellen’ van feedburner uitgezet maar dat bood ook geen soelaas. Ik heb ook een abonnement genomen op de ‘error checker’ van Feedburner en die geeft aan dat alles goed staat.

Kortom: ik weet niet wat de oplossing is. Heeft iemand een goede suggestie? Anders ga ik eens goed graven of mailen naar Blogger. Het grootste probleem is dat niet iedereen er last van heeft.

Zou er iets veranderd zijn na de overname door Google wellicht? Het is ook zo vreemd dat ik via MySyndicaat (waarmee ik 35 Nederlandse Biblioblogs als een enkele feed aanbied) probleemloos kan doorklikken op alle feeds, behalve op die van mij en Wouter. Bij ons verwijst ie dan opeens naar een commentfeed. En dat heb ik alleen in Netvibes, niet in iGoogle of Bloglines.

Ik word er een beetje moedeloos van. Om te kijken of het wat uitmaakt heb ik nu alle commentfeeds tijdelijk uitgeschakeld en de feeds van mijn berichten op ‘kort’ gezet. Dat is alleen om te testen dus.

Laat het even weten als je verschillen opmerkt. En als je weet wat er hier misgaat hoor ik het natuurlijk helemaal graag! Ik wil geen nieuwe feed nemen bij feedburner en deze verwijderen. Dat zou voor veel mensen onduidelijkheid geven denk ik.

Ik ben dol op rolletjes, vooral als alles daar lekker op loopt.

@

Foto.

23 Reacties

  1. Daan schreef:

    Dat is typisch, ik had geen problemen in Netvibes maar sinds deze post komen je feeds zonder tekst door. Ik weet niet welke feed ik gebruik, gewoon je adres toegevoegd in Netvibes en gekozen voor de standaard RSS feed geloof ik (niet atom in ieder geval).

    Mij maakt het verder niets uit, ik klik wel door maar voor anderen wellicht onhandig.

  2. Nu ik dat ook eens doe op die manier krijg ik //zbdigitaal.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss en die doet het goed. Ik laat die ook eens even staan om te kijken wat of hoe. Hij geeft inderdaad geen tekst meer.

    Is het toch een feedburner-probleem waarschijnlijk….

    mmmm

  3. Boesje schreef:

    Geef nou gewoon maar toe dat je gewoon er op kickt om als die extra hits te krijgen op je blog 😉

  4. Anoniem schreef:

    Even spieken lukt niet meer idd, verder is er niets veranderd maar ik had in het verleden ook geen problemen.

    Laters

  5. Anoniem schreef:

    Een reactie geven is moeilijker, de ene keer staat je naam er en dan weer niet?

    Mzzl, Jeroen

  6. Raymond Snijders schreef:

    Via MySyndicaat gaat er in elk geval iets niet goed. Ik gebruik je rechtstreekse feed op //zbdigitaal.blogspot.com/atom.xml en dat werkt probleemloos. Via MySyndicaat kom ik al een paar weken op je commentfeed uit en dat is zelfs nu nog het geval aangezien ik bij de comments uit blijf komen:
    //www.blogger.com/comment.g?blogID=18863345&postID=4669087081596236149&isPopup=true

    Het is de combinatie van blogger/blogspot en MySyndicaat denk ik. Ik zou daar je opgegeven feedurl aanpassen naar ofwel de rechtstreekse, danwel de feedburner url afhankelijk van welke je daar opgegeven hebt.

  7. Ik zal die link in MySyndicaat sowieso eens aanpassen inderdaad.

    Bedankt voor de reacties.

  8. Mmm. ik heb die van Wouter en mij aangepast maar vooralsnog zonder resultaat. De site van MySyndicaat doet ook al zo vreemd. Ik zal er binnenkort nog eens naar kijken….

    Misschien heeft het even tijd nodig…

  9. Henk schreef:

    Bij mij is het nog steeds zo dat alle posts van zbdigitaal in Netvibes als ongelezen staan. Ik heb het alleen bij zbdigitaal (atom), niet bij andere bloggers die blogger.com gebruiken (waarvoor ik ook atom gebruik).

  10. Ik zag nu net dat de originele feed in Feedburner die atom-feed was. Die heb ik nu gewijzigd in die originele van Blogger. Bij Mysyndicaat heb ik het weer veranderd in de feedburner-feed. Kijken wat er nu gebeurt….

    pfff

  11. Raymond Snijders schreef:

    Ik krijg de feed via mysyndicaat nu correct van je binnen 🙂

    Het werkt!

  12. Ik zie het nu ook, via Ning.

    Een probleem is getackled!

    Benieuwd of mensen nu nog last hebben van dat andere gebeuren.

    Thxs!

  13. Henk schreef:

    Ja dus. ‘Last’ is wat overdreven…

  14. Henk, misschien moet je dan die andere feed eens gebruiken:

    //feeds.feedburner.com/blogspot/kkJF zou nu goed moeten zijn.

  15. Henk schreef:

    @Edwin: heb ik gedaan, ik geloof dat het goed werkt.

  16. Top!

    Bedankt voor de feedback Henk!

    Het enige wat ik me dan nog afvraag is waarom de atom van Wouter en mij dan niet goed is. Ik denk dat ik de button dan maar weghaal van de week.

  17. Anoniem schreef:

    Ik begreep dat Blogger/Blogspot nieuwe default templates gebruikt sinds een paar maanden. Wellicht dat er een relatie bestaat met de atom feed. Nieuwe tags geintroduceerd wellicht die niet in de custom templates van jullie staan?

  18. Dat klopt inderdaad anoniem!

    Maar hoe ik die dan wel koppel aan de oude atom-feed moet ik dan ook nog eens uitzoeken.

    Bedankt voor de tip hoe dan ook!

  19. Natalie schreef:

    Ik had hetzelfde ‘probleem’ als Henk, dat al je posts telkens als nieuw werden neergezet. Heb ook de atom-feed in Netvibes. Nu (zonder dat ik iets heb aangepast) lijkt dat probleem voorbij!

  20. Natalie schreef:

    Ai, toch niet goed… (ik juichte te vroeg) ik voeg die andere feed even toe nu. Kijken of dat helpt…

  21. Anoniem schreef:

    Ik heb zelf geen blogspot blog maar wellicht dat de help daar een oplossing biedt? //help.blogger.com/bin/answer.py?answer=42662&query=site%20feeds&topic=&type=f

    Voor de benodigde tags is er //help.blogger.com/bin/answer.py?answer=42663

  22. Mmm,

    Als ik het zo lees heb ik die links al met het nieuwe template.

    Ik zal het morgen nog eens goed nalopen.
    Bedankt in ieder geval!

Reageer