clear

zoeken

search

Ondertussen in Japan: wonen in een internetcafé

28 augustus 2007


Dag in, dag uit kom je opmerkelijke berichten tegen op het web maar deze springt er vandaag toch wel uit wat mij betreft. Elsevier’s Anna Dijkman schrijft:

“Meer dan vijfduizend Japanners zonder eigen huis en vaste baan slapen ‘s nachts in internetcafés. […]
De internetcafés bieden voor een relatief laag bedrag van 100 yen (0,63 euro) een apart hokje met een computer, comfortabele stoel en televisie. Sommige cafés geven gratis drankjes weg of hebben een douche.
De jonge internetcafé-daklozen zijn vaak zogenoemde jobhoppers met tijdelijke, slecht betaalde baantjes. De job-hoppers zouden een uitvloeisel zijn van de economische crisis van tien jaar geleden en veranderde opvattingen over werk onder de jongere generatie.”

Elsevier baseert zich op dit artikel in the International Herald Tribune.

Als je een beetje doorzoekt in Google (op de combinatie ‘internet cafe refugees Japan’ bijvoorbeeld) ontdek je al snel dat er al langer over dit bizarre fenomeen wordt geschreven. Op de site van het Japanse ministerie van gezondheid kon ik het rapport zo snel niet vinden. Later misschien…

@

Foto.

3 Reacties

 1. (-_-)zzZZzz schreef:

  Dat er daklozen slapen in Internetcafes in Japan is geen nieuws. Zie dit bericht uit mei dit jaar.
  //abcnews.go.com/International/wireStory?id=3220746

 2. Vandaar dat ik schreef:

  “Als je een beetje doorzoekt in Google (op de combinatie ‘internet cafe refugees Japan’ bijvoorbeeld) ontdek je al snel dat er al langer over dit bizarre fenomeen wordt geschreven”

  🙂

 3. (-_-)zzZZzz schreef:

  Oeps, ja hebt gelijk.

Reageer