clear

zoeken

search

Ondertussen in bibliotheken in Irak en Australië…

10 augustus 2007


Terwijl wij ons hier bezig houden met het bedenken en het al dan niet implementeren van zeer belangrijke projecten, spelen zich in de internationale bibliotheekwereld hele andere dingen af. Over de bibliotheek-ellende in de Verenigde Staten lezen we dagelijks maar neem nu dit bericht, over militairen die zich verschansen in de Nationale Bibliotheek van Irak. Net nu het weer iets beter ging. Wat daar allemaal niet verloren gaat; je wordt er triest van.

Het staat niet in verhouding tot een bericht over de bibliotheken in Australië maar ook dat is er eentje waar je lekker van gaat relativeren. Daar vind de overheid het nodig 189 miljoen dollar uit te trekken voor filtersoftware. De bibliotheken krijgen dat ook even in hun maag gesplitst ondanks een eerdere afwijzing. (zie ook de brief van de ALIA).

189 miljoen dollar! Wat zijn dat voor deals? Wat is dat voor bemoeienis? De wereld gaat aan regulering ten onder! De maden en wormen van Jan-Peter zijn kinderspel.

@

2 Reacties

  1. Boesje schreef:

    Zal ik het even relativeren: een Australische dollar is ook nog eens zo’n 18% minder waard dan de Amerikaanse dollar. Worden het zo’n kleine 117 miljoen euro’s in plaats van de 138 miljoen euro’s als het Amerikaanse dollars waren geweest. Kijk daar is al de eerste winst. Of hou ik je nu jezelf voor de gek…………….

  2. Wat ben je scherp vanochtend Tommie, lekker geslapen?

Reageer