clear

zoeken

search

De bewakers weer bewaakt: Cryptome terug online

19 augustus 2007


Over de website Cryptome.org heb ik het hier al vaker gehad, de laatste post (2 mei) ging over het feit dat deze site tijdelijk offline moest omdat de provider ‘m niet langer wilde hosten. Sinds dat bericht had ik de site niet meer bezocht maar vanavond las ik, in een geweldig (en uitgebreid) artikel in Radar, dat websitebeheerder John Young weer helemaal terug is.

Waar sommige mensen vinden dat het vrijgeven van dit soort informatie gevaarlijk kan zijn, vind ik het een goede zaak, dat ook ‘de controleurs gecontroleerd worden’. Veel van de informatie komt uit openbare bronnen bovendien. Het genoemde artikel biedt een aardig inkijkje in de drijfveren van Young en is alleen daarom al een aanrader.

Radar biedt ook een overzicht met ‘hoogtepunten’ (lees: meest controversiële content) van Cryptome. Het zijn van die bijdragen die je met ingehouden adem bekijkt. De haarscherpe foto’s van de huidige presidentiële beveiliging bijvoorbeeld, en die van oud-presidenten, als onderdeel van de Eyeball-series. Alsof je er zelf bij was.

@

4 Reacties

  1. Smetty schreef:

    Cryptome zelf oogt als zeer droge kost. Misschien jammer want de inhoud is inderdaad interessant.

  2. Ja het is echt old skool qua opmaak enzo.

    Veel van de content trouwens ook weinig leesbaar. Die man verzamelt echt van alles. Maar er zitten parels tussen! En die zoeken we he 🙂

  3. Smetty schreef:

    En die parels brengen ons terug bij de essentie van blogs lezen: een filter vinden die voor jou interessante informatie brengt.

    Dus jij bent de Cryptome filter en ik lees de parels. Eerlijk verdeeld 😉

  4. en jij filtert het milieu dan weer voor velen 🙂

Reageer