clear

zoeken

search

2.0: Het nieuwe web en de digitale bibliotheek, een introductie

28 augustus 2007


In het landelijk PSM-overleg werd belangstellend geïnformeerd naar Web 2.0 & Bibliotheek 2.0. In dat kader heb ik vandaag het blog 2.0: Het nieuwe web en de digitale bibliotheek aangemaakt.

De bron is natuurlijk verre van volledig; het is tenslotte een introductie. Een beetje overzicht is dan wel gewenst.

Voor vaste bezoekers van zbdigitaal zal er niet veel nieuws te vinden zijn maar andere mensen hebben er wellicht ook iets aan.

Ik wilde eigenlijk eerst aan de slag met WordPress, om daar eens lekker mee te experimenteren, maar ik had al snel in de smiezen dat dat me teveel tijd zou gaan kosten. Niet vanwege de complexiteit van de software, maar vanwege de vele mogelijkheden 🙂

@

Achteraf bedenk ik me dat ik ook nog wel wat links naar cursussen had op kunnen nemen. Dat zal ik binnenkort alsnog doen.

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Dus geen WordPress. Jammer; ik was wel benieuwd; je hoeft die mogelijkheden toch niet meteen allemaal tegelijk te benutten. Eerst even aan snuffelen en gaandeweg uitbreiden kan toch ook?

    Ik heb ook wel eens naar WordPress gekeken, maar ik vond het erg ingewikkeld. Daarom blijf ik maar bij Blogger.

  2. Dat ik goed de weg weet in blogger hielp stiekem ook wel een beetje bij de keuze 🙂

  3. Henk schreef:

    Off topic: het is weer feest met de feeds (//feeds.feedburner.com/blogspot/kkJF): telkens het lijstje vanaf (of t/m) //zbdigitaal.blogspot.com/2007/08/de-toekomst-van-het-boek-met.html als ‘vers’ in mijn NetVibes…

  4. Ik had het vandaag ook, ook met andere blogger-blogs. Ik denk dat er toch ook iets mis is met blogger zelf af en toe. Maar houd me op de hoogte. Ik vind het wel vervelend….

Reageer