clear

zoeken

search

Verplicht leesvoer: Everything is Miscellaneous, van David Weinberger

09 juli 2007


Ik heb hier al meerdere malen verwezen naar het boek ‘Everything is Miscellaneous’, van David Weinberger. Ik wilde het graag lezen en heb ‘m aangeschaft via Bol.com. Gisteren las ik het boek uit en ik kan maar een ding concluderen: ik vind het een essentieel boek. Voor informatiewerkers maar ook voor ‘buitenstaanders’ die geïnteresseerd zijn in de betekenis van het sociale web en de huidige, schijnbare wanorde van informatie.

Ik laat een uitgebreide bespreking hier achterwege. Ik zal het boek nog vaak genoeg aanhalen, vermoed ik.

Voor besprekingen kun je onder meer terecht bij Daniëlle, David Lee King (deel 1 en 2), Cory Doctorow, Peter Morville en Karen Schneider.

Ook deze bron is het bekijken waard en het weblog van Weinberger natuurlijk ook.

Bovenstaande video plaatste ik ook al op Ning. Ga daar maar eens een uurtje voor zitten…

Weinberger zette me veel aan het denken en lost daarmee de ‘belofte’ van thought provoking volledig in. Het maakte wel dat het lezen ervan relatief veel tijd in beslag nam. Het is te hopen dat dit boek wordt vertaald in het Nederlands. Hoe laagdrempeliger, hoe beter. Het is een boek dat ogen opent.

@

3 Reacties

  1. Daan schreef:

    Het is een fascinerend boek en als het in het Nederlands verschijnt ga ik het zeker nog een keertje lezen.

    Tijdens het IDM alumni diner van weken geleden heb ik de titel overigens doorgegeven aan de coördinator van de IM (voorheen IDM) opleiding in Sittard. Ze had er nog niet van gehoord maar zoals jij al eens eerder aangaf, prachtig leesvoer (verplichte kost?) voor de studenten.

  2. Dappere Bas schreef:

    hij ligt bij mij op de stapel nog te lezen. Op dit moment ben ik bezig met Everyware (//www.amazon.com/Everyware-Dawning-Age-Ubiquitous-Computing/dp/0321384016)
    probeer om gemiddeld 4 stellingen per dag te lezen. Ook een erg interessant boek.

  3. @ Daan:
    Dan ben ik benieuwd wat zij er uiteindelijk van zal vinden!

    @ Bas: Dat boek lijkt me ook erg interessant, als ik het zo zie. Doet me dan weer een beetje denken aan Morville’s Ambient Findability.

Reageer