clear

zoeken

search

Jing Project, de perfecte tool voor digitaal inlichtingenwerk

31 juli 2007


Via het blog One Big Library belandde ik op de website van het Jing Project. Dat programma leek me interessant om eens uit te proberen en van die beslissing heb ik geen spijt: het is geweldig!

De video van de makers legt het eigenlijk al voldoende uit: met Jing kun je in een handomdraai foto’s en video’s maken van handelingen op je pc en die onmiddelijk delen via Instant Messaging, je weblog of e-mail.
Voor de opslag van je opnamen werkt Jing samen met Techsmith’s Screencast.com. Je vindt hier een opname die ik zojuist even maakte.

Het kost je wel een paar handelingen:

Als je dat hebt gedaan verschijnt er bovenin je scherm een zonnetje, dat zich intuïtief laat bedienen. Het is heerlijke software om mee te experimenteren, en hoewel Chatfone ook mogelijkheden biedt om instructies te delen, kan ik Jing toch van harte aanbevelen als aanvulling op de Al@din Chat.

Zie ook het Jing Blog, voor meer informatie over ‘this thing called Jing’.

Afbeelding.

@

6 Reacties

 1. Henk schreef:

  Duurt wel gruwelijk lang om die opname van jou te laden: ben benieuwd wat ik te zien/te horen krijg.

 2. Mmm, da’s minder. Hier ging het laden nog vrij snel maar toen ik tegelijkertijd een tweede scherm opende bleef de tweede grijs.

  Ze spreken bewust niet van beta maar het is nog wel volop in ontwikkeling begreep ik….

 3. Anoniem schreef:

  “Het kost je wel een paar handelingen”, maar ook wat dollars!

  Registratie bij screencast.com is vanaf $70. Wel kun je het 60 dagen gratis uitproberen.

  Jammer dat het niet samenwerkt met het gratis YouTube/Google Video.

 4. Je kunt de filmpjes en foto’s ook lokaal opslaan hoor, maar dan is de snelheid van direct delen via aan link weer ongedaan gemaakt.

  Betalen doen we niet he ^^

 5. Raymond schreef:

  Een fantastisch mooi initiatief maar het is verschrikkelijk traag merk ik. Ik maak nu al een paar jaar screencasts met Camtasia en zet de flashbestanden in luttele seconden online op mijn eigen sites. Ik geef grif toe dat Jing intuitiever werkt maar daar staat zo te zien ook een prijskaartje (en gebrek aan snelheid) tegenover?

  Ik ga het definitief eens verder verkennen als ik terug ben op werk eind augustus. 70 dollar is nog steeds goedkoper dan Camtasia 🙂

 6. Mijn aanduiding ‘perfect’ is bij nader inzien misschien iets te enthousiast maar van die traagheid had ik nog niet zo gek veel last. Misschien afhankelijk van drukte o.i.d.

  Camtasia ken ik nog niet. Daar zal ik gauw eens naar kijken. Zoek eigenlijk mooie freeware op dat gebied.

  Dat geld is dus alleen aan de orde als je meteen wilt delen via een link. Misschien dat het project tot iets anders besluit als er daardoor teveel mensen afhaken.

  Fijne vakantie!

Reageer