clear

zoeken

search

Hoe N8 cultuur 2.0 maakt: een site om van te leren

17 juli 2007


N8 is de organisatie achter de Museumnacht en de Nachtsalons.

Nu.nl meldt dat n8 nu ook n8geluiden biedt. De site noemt het zelf ‘Alternatieve audioguides voor de Amsterdamse musea; met commentaar, meningen en discussies, gemaakt door studenten, kunstenaars, journalisten en jezelf!’ Ik vind het een geinig initiatief.

Méér dan geinig vind ik de website van n8. Ze hebben een overzichtelijk geheel gesmeed en deden dat met de webtools van nu. Zo moeilijk is het dus niet, om foto’s mooi te presenteren, user-generated content in te zetten, een blog als nieuwskanaal in je site te integreren, YouTube netjes te embedden, uploads mogelijk te maken en leuke wedstrijden uit te schrijven.

Vergeet niet dat ze hier ook cultureel erfgoed aan de man brengen.

N8 krijgt van mij een dikke negen voor de manier waarop ze jongeren in cultuur betrekken. Bij hun mogen ‘wij van de bieb’ wel eens een kijkje nemen.
Maar dat vind ik. Wat vind jij?

@

7 Reacties

  1. Henk schreef:

    Tijd voor een (Zeeuwse)biebn8! (De LAN was bijna 2 jaar geleden).

  2. Henk schreef:

    Zitten zij ook achter dit project?

  3. Geen idee 🙂

    Maar achter n8 zit grrr 🙂

    //grrr.nl/projectenHome.php

  4. David schreef:

    Ik vind het niet slecht geraden, want wij (Grrr) zijn op dit moment wel een widget voor de Zeeuwse Bieb aan het maken. Ha! Scherp speurwerk dus.

  5. Hoi David, die heb ik gezien inderdaad. ‘Geen cent teveel’stond erop jullie site. Ik wilde daar bijna nog op reageren, want daar kan je nog wel over discussiëren ^^

    Mooi is ie wel!

  6. De n8 heeft weer nieuwe diensten: de embedde “n8 van” player en de embedded nachtgeluiden player. Zie hier een voorbeeld van de één en de ander. En kijk ook nog even naar de n8 hyve.

    Groet,

    Juha
    n8

  7. Super Juha,

    Ik heb er meteen een post aan gewijd.

    Respect voor jullie, dat meen ik echt!

    Thxs

Reageer