clear

zoeken

search

Het Metaverse, de toekomst van Virtuele Werelden

01 juli 2007


Iedereen die een beetje de ontwikkelingen volgt rondom virtuele werelden en toepassingen als Google Earth en MS Virtual Earth zou het kunnen bedenken: convergentie zal het beste van beide werelden in zich verenigen en op termijn leiden tot virtuele werelden die de echte wereld levensecht zullen verbeelden. Het is heel goed denkbaar dat die virtuele wereld ook het platform wordt waar wij op termijn als avatars zullen navigeren door het enorme aanbod van entertainment en informatie. Dat haalde ik ook aan in het artikel dat ik schreef voor IP.

De toekomst van 3D-werelden wordt ‘het Metaverse‘ genoemd.

Het artikel Second Earth, dat Wade Roush onlangs voor Technology Review schreef, trekt nu veel aandacht. Op het moment van schrijven is dat artikel echter niet opvraagbaar op TR. Van de week zal dit foutje wel hersteld worden.

Het artikel is echt een aanrader. Het begrip Metaverse wordt er uitgebreid in besproken. Op Extend Limits, E-Office en Brownian Emotion kun je alvast een paar inleidingen op het artikel lezen.

In die inleidingen wordt ook verwezen naar een fantastisch mooi overzichtsdocument over het Metaverse: the Metaverse Roadmap Overview (PDF). In 27 pagina’s krijg je een hele goede indruk van alle ontwikkelingen.

Een laatste tip: kijk ook eens naar alle bronnen die de site Metaverse Roadmap, pathway to the 3D web, biedt. Prachtig! Informatief! Geestverruimend!

Ik heb vandaag nog meer te doen. Best jammer. Een middagje snuffelen in deze informatie zou ik helemaal niet erg vinden…

Afbeelding: Frans.

@

Reageer