clear

zoeken

search

De tien favoriete weblogs van zbdigitaal

16 juli 2007


Mashable viert de tiende verjaardag van het weblog met een meme over de favoriete weblogs van de bezoekers. Nu zijn hitlijsten altijd leuk maar in dit geval wordt het wel een beetje lastig. Ik volg nogal wat blogs.

Op basis van Netvibes doe ik toch een poging. Ik kijk niet zozeer naar vormgeving en wat dies meer zij maar baseer me alleen op de vraag of een blog vaak genoeg updates heeft, ik die ook dagelijks lees en wat ik er inhoudelijk van vind. Ik beoordeel bewust geen biblioblogs. Daar verwijs ik immers al zo vaak naar.

10. ResourceShelf. Niet echt wat je noemt een weblog maar dagelijks goed voor veel werkgerelateerd nieuws.

9. De Nieuwe Reporter. Interessante bijdragen vanuit een wereld die even snel verandert als de bibliotheekwereld.

8. Marketingfacts. Niet alle bijdragen zijn even interessant maar ik neem er dagelijks een kijkje. .

7. Smart Mobs. Altijd interessant. Altijd.

6. John Battelle’s searchblog. Opinie over zoekmachines en andere technologie

5. Rough Type. Goed denk- en schrijfwerk.

4. Lifehacker. Veel en leuk.

3. Read/Write Web. Goed geschreven achtergrondinformatie bij nuttige toepassingen en ontwikkelingen.

2. Boing Boing. Weet altijd mijn interesse te wekken. Schuwt de ‘underground’ niet. Veel, kort en goed.

1. Techcrunch. Het ideale blog om op de hoogte te blijven van nieuwe websites, bedrijven en web 2.0.

Reageer