clear

zoeken

search

Audio bewerken en mixen met Wavosaur

12 juli 2007

Hey DJ, give us a fat beat!

Ik ben dol op goede muziek. Ik ben haantje de voorste als het gaat om flink brallen. Vandaag zou ik eigenlijk naar Rock Dour gaan, een festival met een enorm aanbod. Maar ik heb mijn kaartje weggegeven. Ik kon mezelf maar niet opladen voor vier dagen blubberklunen. Met het programma is niet veel mis maar ooit heb ik besloten de meerdaagse festivals achter me te laten, toen ik voor de zoveelste keer onder een zeiltje stond in een plensbui in Lichtenvoorde. Of was het na dat moddergevecht op de camping in Biddinghuizen? Ik weet het niet eens meer. Ik ga straks in ieder geval gewoon werken.

Daarmee mis ik natuurlijk wel een hoop mooie acts. Ik had eindelijk het New York Ska Jazz Ensemble kunnen zien, bijvoorbeeld. Daar mag ik dus niet over zeiken. Ik zal het moeten doen met stapel mp3’s hier.

Planet Download had gisteren een mooie tip in dat kader: het gratis programma Wavosaur. Ze schrijven:

“De onderscheidende features van Wavosaur springen direct in het oog. De tool kan zonder problemen MP3’s openen, terwijl bij Audacity de Lame-codec geïnstalleerd moet worden. Daarnaast kan de editor overweg met VST-plugins, een veelgebruikte standaard voor allerhande filters in de muziekwereld (zie ook PD 320). Professionals zullen waarderen dat Wavosaur prima omgaat met aiso-drivers. Deze techniek maakt het onder andere mogelijk om geluid synchroon af te spelen.

Naast al deze prima mogelijkheden werkt deze geluidsbewerker in de bediening eigenlijk hetzelfde als de concurrentie. Je zult dus niet lang zoeken naar de vele effecten of andere bewerkingen. Bovendien kun je flink experimenteren, want met de undo-functie kun je meerdere stappen terug. Indrukwekkend is het feit dat de programmeurs van Wavosaur een krachtige applicatie in nog geen 180 KB hebben weten te proppen.”

Ik weet weinig van mixen maar ik zag dat deze tool redelijk eenvoudig te bedienen is. Daar ga ik eens fijn mee experimenteren komend weekend.

Ik moet natuurlijk wel iets compenseren 🙂

@

free music

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Jongejonge een echte tagcloud op de festivalsite! Ken maar weinig act die er optreden maar is Beenieman ook niet zo’n homofobe dancehallster? Goed dat je dan niet gaat!

  2. Marco schreef:

    Wat betreft het muzikale aanbod zou ik het wel weten. Die is nl helemaal top.

    Maar inzake het kamperen geef ik je groot gelijk. Ik las laatst nog dat de sanitaire- en kampeervoorzieningen er legendarisch slecht zouden zijn.

  3. Daan schreef:

    Watje 🙂 Het zal vast niet zo erg zijn als bij het Schotse T in the Park…

  4. @ Henk: ik ken alleen de muziek van Beenieman. Die is best aardig. Maar het zou kunnen. Als je daarom niet zou moeten gaan wordt het wel lastig met festivals, dan staan er altijd wel lieden te spelen waar je niks mee hebt….

    @ Dat heb ik ook wel eens gehoord idd. Voor twee dagen is dat nog wel te doen, maar vier, als het k*tweer is? Moet je echt wel zin in maken…

    @ Daan: HA! En wie rijdt er ook altijd terug naar huis? ^^

Reageer