clear

zoeken

search

Alle boeken gratis. De marketingcampagne van de bibliotheken Zuid-Holland

01 juli 2007


Gelezen op Holland Centraal: de bibliotheken van Zuid-Holland hebben zich verenigd in een marketingcampagne met de titel Alle boeken gratis. Mensen uit die provincie, die nog niet lid zijn van een bibliotheek, krijgen nu de kans om dat wel te worden door zich voor 1 augustus aan te melden voor een gratis proefabonnement van drie maanden.

Je zou dit initiatief natuurlijk cynisch uit kunnen leggen als een wanhoopsdaad. Uitverkoop om het tij te keren. Je kunt het ook zien als een positieve benadering van het probleem van teruglopend bibliotheekbezoek.
De website oogt in ieder geval lekker fris en zomers en doet lezen er lekker uitzien. En dat is het natuurlijk ook! Een ander positief aspect is het feit dat al die bibliotheken samenwerken.

Ik hoop dat deze campagne veel nieuwe leden zal opleveren. Misschien volgen andere provincies dan ook.
Het is dan misschien wel een idee om ook een aardigheidje te bieden voor mensen die wèl lid zijn. Een gratis e-book of iets in die geest.

Maar zover is het nog niet. In het najaar zullen we ongetwijfeld meer kunnen lezen over het resultaat van deze actie.

@

4 Reacties

 1. Natalie schreef:

  Wij hebben na 4 uur open te zijn geweest in elk geval al één heel nieuw lid!

  Een volgende provinciale actie in Z-H zal overigens in het teken staan van ledenbehoud, daar waren we het al over eens.

 2. Kijk! En zo leer ik ook weer wat!

  Dank!

 3. Wim Keizer schreef:

  De Zuid-Hollandse bibliotheken werken niet alleen bij deze campagne samen, maar ook op andere gebieden. Zij doen dat sinds 2003, in het Bibliothekenoverleg Zuid-Holland (BOZH).
  BOZH adviseert de provincie over het bibliotheekbeleid en voert ook gezamenlijke projecten uit (met subsidie van de provincie).
  De campagne “alleboekengratis” is er daar een van.
  Andere projecten zijn de aanpak van laaggeletterdheid, een opleidingsplan en de provinciale invulling van Bibliotheek.nl (Aladin, Schoolbieb, Zoek&boek, De G!DS en de Aquabrowser).

 4. Bedankt voor de aanvullingen Wim, zeer gewaardeerd!

Reageer