clear

zoeken

search

Agrimarkt Middelburg: nergens mee te vergelijken

23 juli 2007


Het zijn soms gekke dingen die stof doen opwaaien in een provinciestad als Middelburg. Zoals er veel zaken zijn waar niemand zich om lijkt te bekommeren, zijn er soms ook van die onderwerpen waar iedereen een mening over heeft. We hadden al een heuse bouwput-affaire, nu hebben we ook de kwestie van de supermarkten in de Zeeuwse hoofdstad.

De meeste supermarkten zijn te vinden in de buitenwijken van Middelburg. Het stadscentrum telt er op dit moment nog maar drie. De Albert Heijn betrok onlangs het veel grotere pand van de vertrokken Konmar en gunde het oude gebouw aanvankelijk niet aan concurrenten. De gemeente Middelburg stak daar echter een stokje voor en uiteindelijk verscheen de Agrimarkt ten tonele, een supermarkt waar ik nog nooit van mijn leven geweest was.

Nu ben ik weinig prijsbewust maar een paar weken geleden nam ik een kijkje in de nieuwe winkel en dat bezoekje deed mij meteen besluiten over te stappen, na jarenlang trouwe klant van Appie H. geweest te zijn. De reden voor dat besluit lag vooral besloten in het winkelgemak: de nieuwe Albert Heijn is veel te groot naar mijn zin. Je loopt je het leplazerus maar je ontbeert tegelijkertijd wel het superieure aanbod van een AH XL, zoals die in Vlissingen te vinden is. Daarnaast kwam ik met een enorme tas naar buiten die me een euro of 17 kostte. Mijn til-ervaring leerde me dat een vergelijkbare tas bij ome Ap een euro of 35 zou hebben gekost.

In de kroeg ouwehoer je over van alles, zo ook over winkelgedrag en de afgelopen weken voerden wij al menig discussie over prijsverschillen. Het is echter lastig discussiëren als je nooit op prijzen let. En het wordt nog lastiger als iedereen subjectief is. Ik heb bijvoorbeeld twee kameraden die supermarkten runnen. De ene een Dirk in Mokum, de ander een Jumbo in Middelburg. Ze claimen beiden in veel gevallen de goedkoopste te zijn. Ik heb ook een vriendin die me voor gek verslijt dat ik nooit de Aldi binnenstap. Zij beweert dat je daar altijd het goedkoopst uit bent. En zo zijn er nog wel een paar mensen die er een mening over hebben.

Ik mag echter ook graag een duit in het discussiezakje doen en haal dan graag mijn gelijk. Dat gelijk moet je dan wel hebben natuurlijk. Ik besloot daarom een online prijsvergelijking te doen.

Dat liep uit op een teleurstelling. De Agrimarkt is nog te onbekend, schijnbaar. Op de startpagina vind je ze wel maar op de site Supers.nl is geen agri-spoor te bekennen. Op Winkelwaar dan weer wel maar daar krijg ik aan de lopende band foutmeldingen. Die krijg ik niet als ik op postcode zoek, maar dan ontbreekt Agrimarkt opeens weer in het rijtje. Lekker up to date!

De site Supermarkt Aanbieding zwijgt ook in alle talen, vooral de Zeeuwse. Die zijn vooral bezig met zelf geld verdienen. Super Eurovoordeel is bijvoorbeeld een mirror-site, ook vol Google Ads. Voor Supermarktnet is Agrimarkt blijkbaar ook te klein.

Fraai is dat! Verdiep ik me eindelijk eens in deze materie, krijg ik dit soort onvolledige informatie! En om nu de folder van meer dan 9 Mb te downloaden van de site van Agrimarkt zelf vind ik ook weer zo wat. Ik ga echt niet handmatig zitten vergelijken. Het is 2007, godbetert.

Lichtelijk gedesoriënteerd besluit ik mezelf dan maar even op de hoogte te stellen van de achtergronden van de Agrimarkt. Daarover doen ook de wildste verhalen de ronde. Het is in ieder geval een dochteronderneming van CZAV en een zuster van Agriland. Dat verklaart meteen waarom je zoveel planten en dierenvoeding in de winkel aantreft.
Maar hoe zit het nu met die strijd om de vestiging? Op de website van de gemeente kun je, zoals zo vaak, weer helemaal niets vinden op de trefwoorden ‘Agrimarkt’ en ‘Albert Heijn’. Op de site van de PZC gelukkig wel. Ze hebben grote plannen zeg! En vriendjes van Appie kun je ze ook niet echt noemen.

Heb ik toch nog wat geleerd vandaag. Op de valreep zie ik ook nog net dat de Agrimarkt ook in Wikipedia is te vinden maar zeker niet tot ieders genoegen; ze staan op de nominatie om uit de online encyclopedie verwijderd te worden.
Nu kan ik daar wel inkomen, vanuit het perspectief van objectieve informatie, maar een paar zoekacties doen me toch twijfelen. Er is weinig interessants over de keten te vinden op het web en dan kan zo’n lemma wel degelijk meerwaarde hebben. En waarom staat de Konmar er dan wel in? Omdat de vestigingen daarvan omgebouwd worden tot Albert Heijns? Maar hoe zit het dan met Albert Heijn in Wikipedia? Dirk van den Broek? De Jumbo?

En opeens geloof ik dat Agrimarkt ècht nergens mee te vergelijken is. Met dat statement kan ik ook best aankomen. Ik heb mezelf er in ieder geval eens in verdiept op een laffe maandagavond. Dat kan vast niet iedereen zeggen.

En ik help de nieuwkomer ook nog eens, omdat ik ze sympathiek en goed vind. De Agrimarkt schopt kont! Ha!
Alleen nog even werken aan een eigentijdse website en online marketing, dan komt het wel goed met deze superboeren.

@

16 Reacties

  1. Boesje schreef:

    Ik heb je niet gezien vandaag bij de Agri. Ik was echter € 40,10 kwijt. Ik weet niet wat jij in je tas stopt, maar met een aantal rollen toiletpapier, zit je tas natuurlijk wel zo vol……..

  2. Haha,

    Dat is ook een mooie. Daar zat niks van papier bij hoor maar ook geen drank of luxe heerlijkheden ofzo inderdaad.
    De vraag rijst dan eerder wat jij in je tas hebt gedaan 🙂

    Maarre….ben jij ook geswitched dan, of was het toeval?

  3. Jeroen schreef:

    Haha, de goedkoopste! Lachen dat jij je in Supermarktland hebt gestort.

    Je kan een keer in Goes bij Dirkie gaan loeren, m’n ouders hebben de autorit er ook wekelijks uit, alleen al aan de goedkope (Dirk) benzine en de fles drank 🙂

    Maar ik had al meer positieve geluiden over de Agri gehoord… wie weet krijg ik nog eens een filiaaltje in Middelburg?!
    Moeten er wel betere concertjes ingepland worden 😉

    Groeten van Dirk

  4. Daan schreef:

    Tjee, dat is toch mooi, deze ‘inside information’ over supermarkten net na een weekendje Middelburg 🙂

    Zelf ben ik ‘fan’ van de C1000 maar dat kan ook liggen aan het feit dat deze op 1 minuut loopafstand ligt. En ook de Aldi bezoek ik weleens…

  5. @ Jeroen: Ik hoopte al dat je zou reageren, op de een of andere manier moest ik ook steeds aan jou denken met bij al die info, vooral over je verhalen over het buurten bij de buurman in Mokum. Is prachtig idee man. Pak jij zo’n agri en dan sponsor je de kwijnende nieuwe ‘Spot’. Donderen we die tent vol met hippe shit en Timmie en je kippie kunnen lekker dartelen op het meiveld.
    old skool win win win win 🙂

    @ een c1000 zou ik zo snel niet weten maar die is volgens mij ook wel ergens. Of toch alleen in Vlissingen? Die zaak ken ik eigenlijk niet zo goed.

  6. Daan schreef:

    @Edwin: Check //www.c1000.nl/ en doe de postcode check 🙂

  7. Vlissingen en Kamperland.

    Daar mag ik niet komen 🙂

    @

  8. Jeroen schreef:

    Dartelen op het Meiveld, da’s idd oldschool.. Grandmaster Flash, Slayer, piece-je zetten?

    De Danio kwark was bij ons trouwens 0,89; 1,39 is zo jaren 90 🙂

  9. Muhahaha, Danio Kwark ^^
    Waren er ook dingen duurder? Daar hoor ik je weer niet over he sheriff. Goeie scholing van Dirkie zelluve zeker? Hehehe

    Ha, die ouwe stinkflat. En ik maar denken dat het een Throw-upje was, lol.

    Joy-C
    Formerly known as filler el vigilante

  10. Henk schreef:

    Het leukste van de Agri Middelburg: die mandjes die ja als een trolley door de winkel kunt sleuren.

    In Goes: mijn zwager en schoonzus die daar werken.

    Op het www: dit filmpje van mijn andere schoonzus (14).

  11. Die zijn inderdaad relaxed!

    Filmpje gaat overigens niet lopen in mijn browser…

  12. Henk schreef:

    @Edwin: misschien moet je, tegen je principes in, explorer gebruiken!

  13. Is dat dat ding met die blauwe E? 🙂

  14. Wilfred schreef:

    Jezus Ed,waar hou jij je tegenwoordig mee bezig?
    Lang geleden dat ik iets van je gehoord heb,maar toevallig heeft je oude overbuurjongen een Supermarkt (een Spar)en heeft hij een 2e erbij gekocht.Dit is een grote C1000 met alles erop en eraan.Dus als je informatie over supermarkten wilt hebben,dan kom je maar eens een bakkie doen.

  15. Dat moet niet gekker worden zeg. Wilfred van Luyk!

    Hoe is het dan? En waar zit jij dan met die supermarkten? En Spar en C1000, gaat dat dan wel samen?

    Maar je hebt gelijk: ik heb meer kaas gegeten van boekies en internet dan van Middenstand. Deze post was dan ook een uitzondering 🙂

    Leuk je weer eens te horen!

  16. Anoniem schreef:

    Ik was toevallig wat aan het Googelen en kwam je naam op internet tegen,zo kwam ik dus in jouw forum terecht.

    Ik vind het leuk mensen te shockeren,wat ook aardig gelukt is,gezien jouw reactie.

    Om even terug te komen op jouw vraag;Ik heb mijn Spar supermarkt deze week verkocht en over 2 maanden wordt de gloednieuwe C1000 opgeleverd.

    Organisaties zitten er inderdaad niet op te wachten dat je 2 supermarkten exploiteert met 2 verschillende formules,meestal wordt dat ook wel contractueel vastgelegd.

    4 jaar geleden een failliete winkel gekocht voor weinig en met veel energie en enthousiasme er een goedlopende toko van gemaakt die ik met enorm veel winst verkocht heb.

    Na 3 jaar een BV van gemaakt,wat het allemaal iets prettiger maakt,omdat ook de privé-aansprakelijkheid dan wegvalt,in ieder geval in mijn situatie.

    Maar ik begrijp dat je nog steeds in de “boekies“zit,zoals je zelf aangaf.

    Niks voor jou;normaal gesproken ben jij de “jobhopper“ bij uitstek,maar ook jij wordt ouder en het hoppen gaat niet zo makkelijk meer…..?

    Ik vind het leuk iets van je te horen,heb altijd wel met je kunnen lachen.

    Voor de rest alles kits met vriendin,zus en ouders?

    Groeten,

    Wilfred
    VAN LUIJK SUPERMARKT BV

Reageer