clear

zoeken

search

Boek in Beeld 2007: boeken, games en de bibliotheek

26 juli 2007


Daniëlle attendeerde me op een evenement van de openbare bibliotheek Heerlen: Boek in Beeld 2007.
Dat ziet er goed uit zeg! Onderdelen van het evenement zijn onder meer het internetspel Het Coriovallum Complot, een boekenmarkt, een ‘Curriculum Illusione‘ (zie ook CI) en een 24 uurs-Lan-Party.

Hier kan je als bibliotheek mee voor de dag komen. Je kan er desgewenst zo het trendy label ‘crossmediaal’ aan hangen. Maar labels zeggen me niet zoveel, waar het om gaat is dat Heerlen de tijdgeest voor ogen houdt. En daar ook iets mee doet. Dat verdient een compliment. Bij deze!

Francien attendeerde me ondertussen op een ander bericht, namelijk dat een ander evenement, de Nederlandse Gamedagen, een miljoenensubsidie heeft ontvangen. Dit wordt bevestigd op de website van het Ministerie van Economische Zaken.

Ook interessant in dit kader is het congres van de The International Simulation and Gaming Association (ISAGA), dat onlangs in Nijmegen werd gehouden. Margreet was daar ook. Meer informatie kun je vinden in het conferentieboek (PDF)

Ik schrijf op dit moment iets minder over (serious) gaming dan voorheen. Dat heeft met verschillende dingen te maken. In de ZB is er voorlopig weinig ruimte voor initiatieven op dat gebied. Alles is voor maanden volgeboekt voor evenementen van geheel andere aard (zie activiteiten voor jongeren) en voor een structurele gamezone of multimedia-balie is voorlopig nog geen ruimte. Privé kom ik ook niet veel aan games toe, momenteel.

Dat betekent echter niet dat het onderwerp mijn aandacht niet meer heeft. Integendeel zelfs.

Zoals Freek ooit zei

“ik heb geen schijn van kans!
en die grijp ik @#$@*!”

Alleen dat laatste waag ik inmiddels te betwijfelen :-/

@

3 Reacties

  1. Henk schreef:

    Ja met de activiteiten voor jongeren is het nu droevig gesteld, en wat gepland is is gerelateerd aan school. Waar ‘t aan ligt? Waarschijnlijk aan de keuzes die we maken, want niemand die hier iets met jongeren en/of met activiteiten te maken heeft zit om werk verlegen.

    Wat doen zij in Heerlen niet dat wij wel doen?

  2. Of: wat doen ze in Heerlen wel wat wij niet doen.

    Ik wil best overstappen hoor, als iemand een beetje de digi-ellende waarneemt 🙂

    x

  3. Daan schreef:

    Ik zag dit ook maar toevallig in een foldertje staan. Ondanks het feit dat ik inwoner van de gemeente ben zie ik haast nooit aankondigingen van activiteiten in de bibliotheek. Niet voor de jeugd maar ook niet voor mij. Nu ik weer eens doorklik op de site van de OB Heerlen zie ik ineens een hoop interessants staan. Maar in het rss tijdperk surf ik welhaast nooit meer over het internet. Misschien zou ik dat weleens moeten doen…

    Ik zal overigens eens in de gaten houden of de LAN party en dat genoemde spel ook nog ergens anders (huis aan huis blaadjes?) ter sprake komt.

    En check even //nl.wikipedia.org/wiki/Coriovallum

    Klinkt Coriovallum stoer of niet? 🙂

    Cheers,
    Daan

Reageer