clear

zoeken

search

Zolved.com: een vraagbaak voor technische vragen

28 juni 2007


Gisteren las ik in de NRC Next over de website Zolved.com, een website die zegt te beschikken over een database met bijna 65.000 vragen en antwoorden op Technologisch gebied.

Nu heb ik dat aantal niet gecontroleerd maar ik heb de site wel even bekeken en een account aangemaakt. Het ziet er prima uit! Als je je antwoord niet kunt vinden, kun je ook meteen terecht bij een ‘guru’ of kun je op zoek naar een techneut bij jou in de buurt (hoewel dat voor Middelburg nog weinig oplevert…)
Je kunt zelf ook bijdragen aan de kennisbank. Je kunt zelfs guru worden als je dat wilt. En natuurlijk beschikt de site ook over rss, afzonderlijke kanalen, enz.

Zojuist had ik hier een gesprek over Aladin. De huidige voorbeeldvraag op de site bevat maar een bron en dat is van een particulier en betreft een word-document. En van de kennisbank word je ook nog steeds niet warm. Vanaf volgende week gaan we chatten maar alleen tijdens openingstijden van de bibliotheek.

Het wordt tijd voor Aladin 2.0. Naar het model van Zolved bijvoorbeeld, met een groepje samenwerkende bibliotheekmedewerkers op de achtergrond.
Zoiets!

Met Zolved is weinig mis in ieder geval. Toevoegen aan de favorieten maar weer.

Reageer