clear

zoeken

search

Weer een nieuwe feature in Worldcat: persoonlijke lijsten

17 juni 2007


OCLC ontwikkelt door. Aan Worldcat is opnieuw een feature toegevoegd: persoonlijke lijsten met opgeslagen zoekresultaten.

Na een zoekactie in de catalogus kun je de lijst met resultaten in z’n geheel of gedeeltelijk opslaan. Hier een voorbeeld van lijst titels op de zoektermen “library 2.0”.
Je kunt opmerkingen toevoegen op lijst- of titelniveau. Je kunt de lijst openbaar maken of alleen delen met vrienden. Je kunt de lijst exporteren als CSV-bestand. Je kunt lijsten van andere gebruikers doorzoeken.

Ik hoop oprecht dat OCLC het bezit van Nederlandse bibliotheken volledig gaat opnemen in Worldcat. Of dat Picarta dezelfde functionaliteiten zal krijgen als Worldcat. Ik krijg steeds meer de neiging klanten te gaan attenderen op Worldcat. Een collega merkte terecht op dat je dan doorverwijst naar een onvolledige bron, in het geval van Nederland maar dit werkt allemaal zoveel mooier, heeft zoveel meer mogelijkheden. Dat wil ik ook niemand onthouden. Daar kan je tenminste mee voor de dag komen als mensen een literatuuronderzoek doen. Vrij toegankelijk, makkelijk te personaliseren, noem maar op.

Respect!

@

3 Reacties

  1. Daan schreef:

    Dat delen gaat alleen als je vriendjes van elkaar bent? Jouw lijstje krijg ik nl niet te zien. Sowieso moet je een account hebben maar dat had ik al.

  2. Da’s vreemd. Ik kon wel lijsten van andere gebruikers zien.
    En je kunt ook delen via de mail enzo.

    Ik zal er nog eens naar kijken binnenkort.

  3. Anoniem schreef:

    Indien ik ingelogd bent bij Worldcat (blogparty) en in jouw stukje op de link ‘delen’ klik krijg ik een invulscherm met hierboven de volgende tekst:

    Stuur een uitnodiging om mijn lijst te bekijken

    Uw vrienden ontvangen een e-mail met een weblink naar uw lijst. Ze hoeven niet te reageren op de uitnodiging en ontvangen verder geen berichten van WorldCat.

    Anyway, het ontbreekt me nu ook aan tijd om het even uit te zoeken maar zet het even op mijn ‘to do’ lijstje voor volgende week… Ben toch benieuwd hoe het werkt.

    D.

Reageer