clear

zoeken

search

Web 2.0: de wildgroei aan toepassingen in kaart gebracht

16 juni 2007


Een einde aan de wildgroei van web 2.0-toepassingen is voorlopig nog niet in zicht. Elke dag melden zich tientallen nieuwkomers in de hoop dat zij zullen uitgroeien tot een lieveling van het grote internetpubliek.

Het is ondoenlijk om al die toepassingen en websites te testen, daar zijn het er simpelweg te veel voor. Ik vertrouw doorgaans op de selecties die websites als TechCrunch en Mashable maken. Ik heb een aantal van dergelijke sites verzameld in een Netvibes-tabblad en pik daar af en toe eens een tip uit. Als ik gericht naar een toepassing zoek maar ik meestal gebruik van Listible, een site die 2.0-toepassingen op overzichtelijke wijze in beeld brengt.

Als ik het overzicht van de Web 2.0 Awards 2007 van SEOmoz bekijk, denk ik even dat ik redelijk goed geïnformeerd ben over het aanbod. De meeste winnaars ken ik wel. Ze gebruiken is weer een ander verhaal. Een site als Medstory, voor het zoeken naar medische informatie, delft het onderspit tegen Nederlandstalige tegenhangers en Boxxet bijvoorbeeld ziet er weliswaar prachtig uit maar voor zuke informatie maak ik dan weer liever gebruik van normale zoekmachines.

Soms vraag ik me bovendien af wat er nu precies zo ‘2.0’ is aan websites. Neem nu Biblio.com, voor het zoeken naar, en kopen van, tweedehands boeken. Een schitterende bron, daar niet van, maar het is toch gewoon een boekensite met een enorm aanbod, of zie ik dat verkeerd?

Maar ik blijk toch minder goed geïnformeerd dan ik dacht. Erno Hannink verwijst op Enthousiasmeren naar Go2Web20. Een absurd groot aanbod, met een breed scala aan mij volkomen onbekende namen. 1294 2.0-sites…

Alsjeblieft! Leve het web.

@

2 Reacties

  1. Ook een aardige: //www.allthingsweb2.com/mtree/ (visueel niet zo aantrekkelijk)

  2. Maar met des te meer content….

    Of zoals een maat van het weekend zei:

    Pfff, zou Joop Zoetemelk zeggen 🙂

Reageer