clear

zoeken

search

Panda NanoScan: de 1 minuut online virus scanner

05 juni 2007


Er wordt wel eens beweerd dat het grootste beveiligingsprobleem van een pc de gebruiker zelf is.

Dat zal wel zo zijn maar ik kan het altijd wel begrijpen dat veel gebruikers niet zitten te wachten op het installeren en up-to-date houden van verschillende beveiligingsprogramma’s. Sterker nog: ik denk wel eens dat juist dit soort beslommeringen er de oorzaak van zijn dat sommige mensen televisie nog steeds prefereren boven internet. Een televisie zet je aan en je zapt. Dat is de kern van het verhaal. En na een jaar of tien gaat ‘ie stuk en koop je een nieuwe. Van hetzelfde niveau als een wasmachine.

Computers vergen echter net iets meer onderhoud en hoewel het gebruiksgemak in korte tijd enorm is toegenomen haken veel mensen nog steeds af als ze een ongebruikelijke melding in beeld krijgen, of een beveiligingswaarschuwing. Of ze gaan gewoon door tot hun computer dusdanig vervuild is dat ‘ie echt kuren gaat vertonen.

Ik grijp dat niet uit de lucht. Daarvoor ben ik net iets te vaak bij vrienden en vage kennisen uitgenodigd om eens een bakje koffie te komen drinken….en ff naar de pc te loeren.

Wat een inleiding weer. Eigenlijk wou ik alleen even kwijt dat ik op Download Squad las over Panda NanoScan, een gratis online tool waarmee je je pc binnen een minuut kunt controleren op de aanwezigheid van virii (virussen). Het is geen scanner die gevonden infecties verwijdert. Hij signaleert ze alleen. Maar het is goed om af en toe even een check te doen. Als dan blijkt dat er wat op staat kun je me meteen bellen. Ben ik sneller klaar ook!

Alleen een klontje suiker, graag.

@

NB: Heb de link ook toegevoegd aan het illustere rijtje nuttige software, rechts onder. Neem gelijk even Crap Cleaner mee. Dat blijft een van de makkelijkste en beste remedies tegen tijdelijke ellende!

4 Reacties

  1. Ik had recentelijk ook veel malheur met alle PCs in huis, en werd vervolgens in de tang genomen door die fijne KPN. Hier hoe ik de boosheid van me af schreef:
    //www.rug.nl/rc/organisatie/pictogram/2007-2/IcyTea.pdf?as=pdf

  2. Remco schreef:

    quote:

    “Minimun Requirements

    It seems that your PC uses an operating system not compatible with NanoScan. We’re sorry but Nano only works with Windows operating systems.”

    Lijkt mij de beste remedie!
    🙂

  3. Remco schreef:

    BTW @ Frank den Hollander, Geweldige column!

  4. @ Frank:

    Ik heb het wel een beetje te doen met je maar het artikel is inderdaad super! Ik zit er nog zwaar om te grijnzen zo laat op de avond…

    @ Remco. En ik maar staren naar dat Ubuntu-schijfje naast mijn pc 🙂

Reageer