clear

zoeken

search

Open, Vrij en Duurzaam. Schrijven voor Livre.nl

12 juni 2007


Afgelopen zondag ontving ik een mail van Frits de Jong, van de stichting Livre, waarin hij me vroeg of ik er voor voelde om eens per twee maanden een artikel te schrijven voor Livre.nl.

Nu volg ik Livre al geruime tijd via de RSS en ik tref daar met grote regelmaat interessante bijdragen aan. Ik kan me ook goed vinden in de doelstellingen van Livre. Op de vraag “Waarom bestaat Livre?” volgt op de site het volgende antwoord:

“De maatschappij wordt steeds kennisintensiever. Hierdoor wordt informatie en informatietechnologie steeds meer een basisbehoefte voor mens en organisatie, en dus steeds belangrijker. Vanuit deze constatering wil Livre aanzetten tot het nadenken over hoe hiermee wordt omgegaan. Livre doet dat vanuit de gedachte dat meer openheid en vrijheid met betrekking tot informatie en informatietechnologie leidt tot meer duurzaamheid en uiteindelijk een positief effect heeft op economie en maatschappij.”

Livre werkt met een uitgebreid netwerk van partners. Ik ben nu, samen met drie anderen, toegevoegd aan de groep contentpartners. Een paar namen in die lijst ken ik. Jaap Bloem reageerde onlangs nog op zbdigitaal. Erwin Blom is ook een bekende naam. Op de andere namen ga ik binnenkort eens doorklikken maar het is me wel duidelijk dat ik me in goed gezelschap bevind.

Een paar snelle mails van Frits, met een toelichting, maakten dat ik niet lang hoefde na te denken over de vraag. Ik vind het een uitdaging om af en toe iets te mogen schrijven over privacy, de e-overheid, transparantie of veiligheid. Die onderwerpen liggen mij wel. En de frequentie van de artikelen houdt het geheel overzichtelijk.

Wordt ongetwijfeld vervolgd!

@

5 Reacties

  1. Leuk zeg!

    Ff off topic dit persbericht Trouwens wel sloom als het CBS gisteren pas de statistieken vrij geeft van het gebruik van de OB in 2005 ..

  2. Boesje schreef:

    Gefeliciteerd Ed !!!

  3. @ Marina:

    Dank je! Het valt mij ook altijd op dat de cijfers van het CBS een beetje oud zijn. Ik wil veel liever weten wat er in 2006 allemaal is gebeurd. Maar het zal ook wel te maken hebben met het verzamelen van de cijfers in de bibliotheekwereld….

    @ Boes:

    Ch33rs!

  4. Daan schreef:

    Dagje te laat maar niet minder gemeend, leuk! Alweer een rss feed erbij om te volgen 🙂

  5. Dank!

    Leuk he 🙂

Reageer