clear

zoeken

search

Listmixer, een handige tool voor tijdelijke bookmarks

12 juni 2007


Er bestaan inmiddels tientallen, zo niet honderden websites en tools voor Social Bookmarking. D-Lib Magazine had daar in 2005 al een prima artikel over.

Ik gebruik Delicious en Connotea, en zo nu en dan Watvindenwijover en vind dat meer dan genoeg voor dit moment. Ik zie nog geen reden om op zoek te gaan naar alternatieven in ieder geval.

Vanavond stuitte ik echter per ongeluk op ListMixer en de eerste aanblik maakte me toch nieuwsgierig. Bij ListMixer hoef je jezelf niet eens te registreren. Je zet een bookmarklet in je browserbalk en als je een website interessant vindt leg je die met één klik vast in een account die dan automatisch wordt aangemaakt. Als je de opgeslagen sites langer dan 30 dagen niet raadpleegt worden deze weer verwijderd.

Je kunt taggen maar bent dat niet verplicht en ook beschrijvingen maak je op vrijwillige basis.

Wat is hier nu zo interessant aan? Listmixer stelt je in staat om interessante links razendsnel op te slaan en deze later te raadplegen, bijvoorbeeld voor een blogpost. Daarna hoef je aan het beheer ervan niets meer te doen. Deze favorieten ruimen zichzelf gewoon op. En als je de link toch permanent wilt opslaan kan dat ook, desgewenst zelfs bij andere bekende bookmarking-sites. Een integratie in je blog of site is ook geen probleem.

Ik ga dit toch eens een tijdje proberen. Ik heb zomaar het gevoel dat het iets toevoegt.

@

Reageer