clear

zoeken

search

Hyves.nl: flink uit de kluiten gewassen

05 juni 2007

“En ‘t is een keerel uyt den kluyten,
Die als een kaatsbal op kan stuyten”

Zomaar een berichtje van de beheerders op de homepage van Hyves vandaag:

“Gister boekten we een nieuw record van 41 miljoen pageviews (!) en met Google en Marktplaats zijn we nu 1 vd grootste sites van Nederland! De kunst is nu om Hyves snel te houden ondanks de grote groei en ook nog alle door jullie gewenste verbeteringen en nieuwe onderdelen te bouwen.
Dat kunnen we niet alleen, helpen jullie mee zoeken? We houden niet van dure headhunters maar hyvehunters geven we graag EUR 5000 beloning als je gouden tip leidt tot het aannemen van een full time systeembeheerder of programmeur! We zoeken minimaal HBO of WO niveau en ehm…alleen de besten. Bekijk hier en hier de vacatures, of stel je vraag in technologie.hyves.nl!”

Het gaat helemaal nergens meer over met die luitjens van Hyves. 41 miljoen views per dag! Hatsikidee!

Als je dan een beetje doorklikt leer je dat ze het geheel hosten op 570 servers, een aantal dat alleen nog maar groeit.

Hyves gebruikt inmiddels ook Google Maps voor het lokaliseren van vrinden. En het aantal categorieën rijst ook de pan uit. Zo kun je er bijvoorbeeld ook al veel personeeladvertenties vinden.

Het gaat gewoon supergoed met deze site. Ik denk dat dat vooral komt omdat de beheerders slechts beheren, de gebruikers doen de rest. Gewoon, zoals netwerken werken, zeg maar.

Ja ‘t is een keerel uyt den kluyten, die als een kaatsbal op kan stuyten!

@

2 Reacties

  1. Daan schreef:

    Leuk voor de Hyves boys maar ik begrijp de hype nog steeds niet helemaal.
    Het is allemaal vrij statisch (Waar blijft de RSS? Dat is nu net zo handig aan die bibliotheek 2.0 community), als je veel vriendjes hebt, heb je er volgens mij een dagtaak aan om alles te kunnen lezen. En zeker als je je ook nog wil verdiepen in de verschillende groepen waartoe je behoort.

    Ik merk aan mezelf dat ik via Hyves vnl. ‘communiceer’ met mensen waarmee ik ook e-mail of die ik weleens persoonlijk spreek maar waar zit dan nu die meerwaarde? Ach, ik ben er waarschijnlijk net iets te oud voor 🙂

    Waar ik overigens benieuwd naar ben is, of die Nederlandse My Space die binnenkort geïntroduceerd wordt net zo succesvol zal worden.

  2. Voor veel mensen geldt dat hele rss-verhaal nog helemaal niet. Die kunnen zo maar een paar uur rondkijken op Hyves en chatten er wat, sturen krabbels, enz.

    Je krijgt alle berichten wel ook binnen via de mail, dus attendering is er toch en op de homepage zie je ook alle dingen die mensen in je kring hebben toegevoegd.

    Het feit dat er zoveel mensen op zitten en er ook gebruik van maken bewijst volgens mij nu net dat het juist geen hype is.

    Maar ook voor mij geldt dat ik er maar mondjesmaat gebruik van maak. Beetje loeren, af en toe eens een berichtje, dat is het zo wel een beetje.

    Elke generatie krijgt de tools die ze verdient 🙂

Reageer