clear

zoeken

search

Chatten over gaming met de inlichtingenmedewerkers van de Bibliotheek Rotterdam

11 juni 2007


Op uitnodiging van Peter Delsman en Rita Niland, van de bibliotheek Rotterdam, heb ik zojuist op afstand deelgenomen aan een lunchreferaat over gaming in de bibliotheek.

Dat was een ervaring die mij goed beviel! Via een Meebo Room kon ik de filmpjes die werden vertoond hier in Middelburg ook bekijken en daar via de chat commentaar op geven. Men had er daar bovendien voor gezorgd dat ik via de telefoon ook in de zaal te horen was. Ideaal toch?

Erik en Jaap, van DOK Delft, waren ter plekke aanwezig en boden de medewerkers de mogelijkheid om de Wii uit te proberen, tijdens de lunch. Zij meldden terloops dat de film die zij hebben gemaakt binnenkort ook op een gamingcongres in China zal worden vertoond. Het is een gek idee dat men zowel in China als de States kort naar mijn uitlatingen kan kijken.

Maar ik vind het allang best. Virtueel ben ik graag overal aanwezig maar in levende lijve voor zo’n groep vind ik helemaal niks. Niet omdat ik er geen ervaring mee heb (ik gaf hier een paar jaar media-educatie) maar gewoon omdat ik mezelf daar niet prettig bij voel.

Daarom vond ik dit referaat een mooi voorbeeld van hoe het ook kan. Het is tenslotte 2007 en de techniek maakt dit soort dingen gewoon mogelijk. Zoveel moeite kost dat niet. Alleen de webcams ontbraken nog. Wat mij betreft wordt videoconferencing dit jaar nog massaal ingevoerd. Stel je eens voor hoeveel geld en reistijd daarmee bespaard kan worden.
Natuurlijk: zo nu en dan face to face gaan is heel belangrijk. Maar dan ook een op een. One too many is not my cup of tea, my dear…

Het lijkt er trouwens op de bibliotheek Rotterdam binnenkort van start zal gaan met een ‘gameterras’ in hun gebouw. Een variant op de gamezone waarover ik ooit schreef. Peter merkte op dat zij nu waarschijnlijk toch eerder zullen zijn dan de Zeeuwse Bibliotheek. Hier is dat verhaal immers ‘in de ijskast geparkeerd’.
Ik denk dat Peter gelijk gaat krijgen maar ik voegde er wel aan toe dat ik evengoed heel blij ben dat er eindelijk iets gaat gebeuren met games in bibliotheken. Of dat nu in Rotterdam of in Limburg is. Natuurlijk koester ik ook nog steeds hoop voor Zeeland maar het belangrijkste is dat het bewustwordingsproces op gang komt.

Erik en Jaap doen verdomd goed werk wat dat betreft. Ik ga hen binnenkort een kistje bier bezorgen en dan natuurlijk wèl in levende lijve. Jan 2.0 wil ook graag mee. Lijkt me leuk! Ik wil het nieuwe gebouw zien, ik wil al hun stoere plannen (nieuwe film?) horen. Ik wil hun catalogus eens uitproberen.

En nu ga ik snipperen. Daar heb ik zomaar zin in!

@

8 Reacties

  1. Daan schreef:

    Fijn dat het de moeite waard was!

    Over videoconferencing, ik zat vorige week voor 2 uurtjes in Eindhoven en bedacht me inderdaad dat dit anders kan/moet. Collega Mario gaat binnenkort dan ook de diverse mogelijkheden eens testen.

    Naar DOK Delft ben ik ook benieuwd. Door een mede weblogger/hardloper uit Delft ben ik uitgenodigd om begin juli een kijkje te nemen daar. Dat wordt dus een rondleiding en informatie krijgen van een klant, weer eens iets anders 🙂

    Cheers,
    Daan

  2. Liesbeth schreef:

    Ik vond het erg gezellig om even met jullie mee te kijken!

    Moqub

  3. Boesje schreef:

    Snipperen Ed, ik heb je toch niet op een idee gebracht hé door mijn sms die ik maandagmorgen verstuurde? 😉

  4. @ Daan:

    Als Mario mooie bevindingen heeft moet je dat zeker even laten weten!

    @ Liesbeth:

    Ja, er was niet alleen publiek in de zaal maar ook online. Leuk!

    @ Boezerd:

    Misschien is dat wel in mijn onderbewustzijn gekropen idd. Heeft me weer een mooi puntdak opgeleverd in ieder geval en twee keer op m’n nummer gezet met risk bovendien…

  5. @edwin

    .. en dan heb ik nu spijt dat ik je gisteren op je snippermiddag niet ff heb meegesleept om in het eggie te proosten. (Voel me bezwaard iemands vrije middag te “bezetten”. (alsof je die zou láten bezetten ^^^^) Saboterende gedachten, noemen ze dat :-))

    Die borrel houd je hoe dan ook tegoed.

    Until we meet in cyberspace!

  6. Daan schreef:

    @Edwin: Dat zal dan waarschijnlijk betrekking hebben Click To Meet en/of Breeze van Surfnet. Je hoort er nog van.

  7. Daan schreef:

    Update: Het wordt dus niet Breeze maar Office Communicator, de zakelijke tegenhanger van MSN. Ik heb me net aangeboden als proefkonijn 🙂

  8. @ Marina: dat had je best mogen doen hoor! Voor zulke evenementen ben ik altijd zeer goed te porren 🙂

    @ Daan:

    ok dan! Dan hoor ik gauw vast wel meer van…

Reageer