clear

zoeken

search

Zoekmachines 1945-2007, een complete geschiedenis op één pagina

12 mei 2007


Search Engine History is er in geslaagd om de tijdlijn van zoekmachines, van 1945 tot heden, super-compact en overzichtelijk weer te geven op een enkele pagina. De navigatie binnen die pagina is optimaal bovendien.

Archie, Veronica, Excite, Altavista, Alltheweb: ze worden allemaal besproken.

De dominantie van Google doet je wel eens vergeten hoe het allemaal is begonnen en rechtvaardigt de vraag of er op korte termijn nog ruimte en belangstelling is voor andere spelers op zoekgebied.
Dit overzicht leert je dat ze het in ieder geval al relatief lang volhouden aan de top…en dat het einde nog lang niet in zicht is.

Geschiedenis van een heel ander kaliber is te vinden bij de Papieren Man. In een heerlijke post besteedt Dirk Leyman aan de vijftigste verjaardag van het boek ‘On the Road’. Ik krijg meteen weer zin om dat boek te herlezen. Ik zou deze versie wel eens in mijn handen willen houden. En daarna nog een keer naar adem happen na het uitlezen van Dharma Tuig. Genieten!

@

3 Reacties

  1. Een tikje taaier maar zeker interessant voor de liefhebbers: de papers ‘de kunst van het vergeten’ e ‘is relevantie relevant?’:

    //ksgnotes1.harvard.edu/Research/wpaper.nsf/rwp/RWP07-022

    //jcmc.indiana.edu/vol12/issue3/vancouvering.html

    Te complex om even tussendoor over te bloggen maar het vermelden wel waard…

  2. Fijn leesvoer voor in de trein. Ik ga me d’r in vastbijten!

  3. Ben je morgen weer in Zeeland? Misschien neem ik nu eens niet een snippermiddag.

    Maar beloven kan ik niets 🙂

Reageer