clear

zoeken

search

Taggen en zoeken: serendipiteit en museumcatalogi

01 mei 2007


Ik heb nu niet de tijd om uitgebreid in te gaan op de paper ‘Tagging and Searching – Serendipity and museum collection databases‘ maar ik zal dat binnenkort zeker doen. Het document gaat in op de stijging in het gebruik van de catalogus van het Powerhouse Museum, nadat het geheel ook open was gesteld voor zoekmachines en gebruikers hun steentje bij konden dragen. Je weet wel, het ‘2.0-gebeuren’…

Zeer lezenswaardig. Maar ik ben nog te gast in Amsterdam en surf wat met een laptop die ik onder de slaapbank aantrof. Als de andere jongens ook ontwaakt zijn reizen we terug naar Zeeland.

En koninginnedag 2007 in Amsterdam? Warm en druk. Krankzinnig hoeveel mensen dat trekt. Krankzinnig ook wat al die mensen doen op zo’n dag.

Maar leuk was het wel!

A plus tard.

@

4 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Het had nog veel drukker kunnen zijn 🙂 //tinyurl.com/yqp4os

    D.

  2. Nou die zaten er hoor. Maar alle Zeeuwen die gisteren in de Sound Garden zaten, keken ook naar een Zeeuwse band. Zo hebben we extra weinig belasting gegeven aan Mokum 🙂

  3. robert schreef:

    Bedankt voor de tip! Ik kwam op D-Lib vooral wat nadelen tegen over folksonomies, maar deze paper (vers van de pers), bevat een aantal leuke argumenten om het wel op te nemen.

    Ik neem hem op in mijn O&O-rapport.

    Groet,

    Robert

  4. Altijd blij om te lezen dat iemand iets heeft aan een tip!

Reageer