clear

zoeken

search

Openbare bibliotheek Amsterdam opent vestiging in Second Life

07 mei 2007


Ik had verwacht dat ik er vandaag veel over zou kunnen lezen maar dat valt vies tegen. Ik zou er bijna aan gaan twijfelen of de gebeurtenis wel heeft plaatsgevonden…

Ik vertrouw maar even op het Belgische blog Second Life Crew; zij berichten wèl over de opening van de OBA in Second Life. Christian ook, maar dat was een aankondiging vooraf.

Maar op Bright wordt er ook iets over geschreven! En Jan de Waal reageert daar ook en geeft terloops de URL waarmee je direct naar de OBA kan teleporteren in SL. (jaja mensen, het is 2007 he…) en geeft vervolgens een uitgebreide toelichting.

Dat doet Jan ook in het artikel dat ik schreef voor Informatieprofessional. Het meinummer van IP is inmiddels verschenen. Ik ben er best een beetje trots op dat mijn debuut voor dat tijdschrift meteen verworden is tot coverartikel. Eigenlijk was het artikel bedoeld voor het juninummer maar Ronald de Nijs vroeg me of het ook binnen een week kon. We hebben veel gecommuniceerd die week maar toen ik er eens een zondag goed voor ging zitten waren de 6 pagina’s best snel bij elkaar geschreven. Leuk om te doen! Volgende week zal ik het artikel hier opnemen als PDF-bestand.

Het magazine Quest heeft deze maand overigens ook een aardig artikel over Virtuele Werelden.

En omdat ik nu toch bezig ben: de Openbare Bibliotheek Amsterdam haalt op vele manieren het nieuws momenteel, ook met de nieuwe bedrijfskleding. Zie de post (met filmpje van de modeshow) van Ria. Ik weet het niet zo goed. Laat ik het maar ‘apart’ noemen 🙂

@

9 Reacties

 1. Christian schreef:

  Hoi Edwin,

  Mijn aankondiging was mede gebaseerd op hetzelfde persbericht als de mensen van Second Life Crew hebben overgenomen. Twee van hun afbeeldingen komen mij trouwens ook bekend voor… 😉

  Het persbericht heb ikzelf niet letterlijk overgenomen. Ik ging er vanuit dat ze dat wel op hun eigen site zouden zetten.

  Maar goed, de opening voor het publiek is nog niet groots gevierd. Ik begreep van Jan de Waal dat ze later een happening wilden organiseren.

 2. Anoniem schreef:

  Allemaal zwaar overtrokken, dat Second Life.
  //www.planet.nl/planet/show/id=62967/contentid=839693/sc=5d6549

 3. @ Anoniem,

  je baseert je op iets te weinig bronnen. Tuurlijk is er veel hype rondom het gebeuren maar er gebeurt wel degelijk van alles.

  laat ik dat nu net verkend hebben 🙂

  Maar het is wel zo dat het een wereld van experimenten is, waar veel gebruikers nog niet veel mee kunnen of de weg niet kunnen vinden….en waar initiatieven soms nog in de kinderschoenen staan.

  1. Het Rapport ‘Second Life, het tweede leven van Virtual Reality’, David de Nood & Jelle Attema, oktober 2006. Te downloaden op //www.epn.net/interrealiteit/Second_Life-het_Tweede_Leven_van_Virtual_Reality.pdf

  2. Stastistieken, achtergronden en geschiedenis via:
  //www.secondlife.com/
  //en.wikipedia.org/wiki/Second_Life

  3. Bibliotheken in Second Life:
  //infoisland.org/
  //infoisland.org/drupal/

  4. De weblogs van Guus van den Brekel , Christian van der Ven
  //digicmb.blogspot.com/
  //digitalearchivaris.blogspot.com/

  5. Links Second Life
  //www.connotea.org/user/zbdigitaal/tag/SL
  //del.icio.us/secondlifelibrary

 4. Boesje schreef:

  Gefeliciteerd Ed met je eerste coverartikel. Ik verwacht binnen nu en twee jaar de eerste titel van je boek.

 5. Ha, een boek, dat zou wel cool zijn.

  De bibliotheek die bezweek
  Sonjaboekeren met Ed
  Help, de dochter verzuipt

  Afien afijn

 6. Jaap van de Geer schreef:

  Gefeliciteerd met coverartikel. Ga het lezen als ik het in de verbouwingspuinhoop kan vinden!

  Ben al wel even bij de OBA op SL geweest. Benedenverdieping is nog wel wat kaaltjes…maar het parachutespringen (ja..jullie lezen het echt goed!) is helemaal geweldig!

 7. Juut schreef:

  Wow, een coverartikel…?! Gefeliciteerd Edje!

  XXX

Reageer