clear

zoeken

search

Nog een tool voor integratie van multimedia in je blog: Splashcast

01 mei 2007


Ik las er in maart al iets over op Frankwatching en vandaag weer op Techcrunch: Splashcast.

Ik werd toch een beetje nieuwsgierig en heb even snel een poging gewaagd. De servers waren een beetje traag, waarschijnlijk door de grote belangstelling maar mijn indruk is positief. Met Splashcast kun je audio, video en documenten geïntegreerd op je blog of site aanbieden, in een enkele widget.

Er komen steeds meer van zulke tools beschikbaar maar ze worden wel steeds mooier en gebruiksvriendelijker. Splashcast heeft als bijkomend voordeel dat je ook zogenaamde streaming kanalen kunt opzetten op basis van rss-feeds. Ideaal voor pod– en vodcasts!

Splashcast komt binnen in mijn persoonlijke top drie.

@

update: tekstdocumenten komen niet zo goed over in deze tool, daarom heb mijn kanaal weer even aangepast. En nog een tip: alle media ‘lopen door’. Als je een filmpje al kent en niet wilt zien, moet je de muisaanwijzer even boven het schermpje van splashcast plaatsen. Dan komt het navigatiemenu tevoorschijn!

2 Reacties

  1. Harry schreef:

    Heel knap gemaakt deze toepassing. Is prachtig te zien hoe crossmediaal dit werkt; je sleurt en pleurt diverse media in je tv-kanaal en je kunt gaan uitzenden. Plaats je video’s bij YouTube, je foto’s bij Flickr en zelf kun je online je webcam gebruiken. Lijkt me mooi materiaal voor scholen… heb er zelf op //www.hetictcafe.nl ook een stukkie over geschreven nav jou stukkie.

  2. Leuk!

    Ik vind het ook een fraaie toepassing inderdaad. Ik wil me ook nog eens wat beter verdiepen in de rss-feeds. Mooi als je constant updates krijgt in de vorm van multimedia!

    Bedankt voor de verwijzing ook!

    Edwin

Reageer