clear

zoeken

search

Nederlander en mobieltje onafscheidelijk

14 mei 2007


Bij mijn weten doen we in de bibliotheekwereld nog steeds weinig aan dienstverlening via mobiele telefoons.
Wordt dat niet eens tijd?

“Mens en mobiel worden meer en meer onafscheidelijk; 64% van de Nederlanders draagt de mobiel altijd bij zich en 40% van de Nederlanders zegt niet zonder mobiele telefoon te kunnen. De helft van de bevolking zet hem nooit uit en legt hem ’s nachts naast het bed (48%). Eén op de tien neemt zelfs op tijdens een vrijpartij (9%) en één op de drie belt wel eens op de wc. Naast de vaste lijn heeft de mobiel ook thuis een prominente plek verworven. Hoewel ooit bedoeld om buitenshuis bereikbaar te zijn, geeft 52% aan de meeste mobiele gesprekken juist thuis te voeren. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van KPN naar Nederlanders en hun (mobiele) belgedrag in het kader van de introductie van de dienst MobielThuis van KPN.”

Meer informatie is te vinden op de site van KPN (leuke weetjes!)

Inspelen op bovenstaande feiten is beter dan er tegenin gaan. Je gaat toch niet verbieden wat bijna iedereen graag doet?
Phones are everyware indeed.

@

4 Reacties

  1. Henk schreef:

    Ik snap ook niet waarom onze bibliotheek niets doet met sms. Klaarstaande reservering? Kaartje thuis? Dat is, (om met Fokke en Sukke te spreken) zó vorige eeuw.

    Zelf ben ik niet zo vergroeid met m’n mobiel. Weinig mensen hebben mijn nummer, ik zou ook absoluut niet weten wat mijn telefoonnummer is. Ik vergeet ‘m meestal mee te nemen en ik heb ook niet de behoefte om overal en altijd bereikbaar te zijn. Ik denk dat ik daarom een “Lackluster veteran” ben volgens de //www.pewinternet.org/quiz.

  2. Ik heb ‘m altijd bij maar houd helemaal niet van bellen. Sms vind ik veel prettiger. Maar ja, dan heb je ‘m toch op zak.

  3. Remco schreef:

    Ik heb er ook helemaal niets mee 😉

  4. Jij hebt een ganse pjoeter in je pocket 🙂

Reageer