clear

zoeken

search

Hoera! Fluoxetine viert 20e verjaardag!

17 mei 2007


Feest! Prozac, ook wel bekend als Fluoxetine, bestaat 20 jaar. The Observer blikt terug in het artikel Eternal Sunshine.

Prozac wordt wereldwijd voorgeschreven aan 54 miljoen mensen. Tel daar alle varianten bij op en je beseft hoeveel geld er wordt verdiend met de industrie die gedijt op de droevige gemoedstoestand van haar klanten.

Wat mij altijd zo fascineert aan Prozac c.s. is het feit dat het ontzettend veel bijwerkingen kan hebben wat schijnbaar geen reden is om het middel te verbieden. Dat zijn de ondoorgrondelijke wegen van de overheid met betrekking tot de farmaceutische industrie. Over medische wiet wordt jarenlang gesteggeld maar middelen als Prozac vormen schijnbaar geen enkel probleem.

Dit gegeven wordt alleen maar vreemder als je wat dieper in het verhaal duikt. In de jaren 80 is veel informatie over fluoxetine achtergehouden. Lees de verhalen hierover op Noorderlicht en Adbusters.

Sommige dingen zijn moeilijk te begrijpen en te verklaren. Het speelt zich allemaal af voor onze ogen. Wonderlijk, wonderlijk.

Maar ik laat me niet gekmaken hoor. “Ik was een schizofreen maar nu gaat het wel weer met ons” 🙂

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Het middel heeft inderdaad heel veel bijwerkingen. Maar blijkbaar niet genoeg om verboden te worden. Misschien maar goed ook, een buitenstaander kan vaak moeilijk beoordelen waarom een patiënt ervoor kiest om een bepaald medicijn (met al zijn bijwerkingen) toch te gebruiken. Het is te gemakkelijk om je af te vragen waarom het niet verboden is als je zelf in de gelukkige omstandigheid bent dat je het niet nodig hebt.

    Overigens heb ik de informatie op Kies Beter van een medicijn dat ik in huis heb vergeleken met de officiële bijsluiter. Daar blijken toch wat verschillen in te zitten en sommige beschouw ik als essentieel. Een reden temeer om op internet altijd meerdere bronnen te raadplegen (site van een fabrikant bv.), je wil tenslotte goed geïnformeerd worden.

    Dat shirtje is leuk 🙂

    D.

  2. Dat is waar. Maar de patient wordt vaak geleid door Artsen en die op hun beurt weer door de farmaceutische industrie.
    Hoeveel keuze is er dan werkelijk? De patient gaat af op de deskundigheid van specialisten tenslotte.

    Mij bevreemdt het vooral dat er zoveel willekeur is in het verbieden van alternatieven.
    Koffie was ooit ook verboden. Moet je nu zien hoeveel daarmee verdiend wordt.

    En betrouwbaarheid blijft een groot goed idd.

    //zbdigitaal.blogspot.com/2006/11/kwaliteit-bron-zelden-belangrijk-bij.html

Reageer